– Jeg går forbi Jørnskås nesten daglig. Sist søndag oppdaget jeg at noen har lempet fra seg søppel i veikanten. Det er så utrivelig å se slikt ligge å slenge når man går tur, og så i den fine naturen vår, sier Grini.

Ganske nøyaktig fire km fra Yli-krysset mot Melås bru ligger høyden som kalles Jørnskås. I skråningen, like ved veien, ligger det et par hauger med søppel og rester av iallfall to svarte søppelsekker.

– Det ser ut som helt vanlig restavfall. Hva er poenget med å slenge fra seg slikt her? Dette kunne jo vedkommende bare ha levert som restavfall, sier Grini. Hun bor på Søndre Grene som ligger noen hundre meter videre nordover.

(Saken fortsetter under bildene.)

JØRNSKÅS: Søppelet ligger slengt i veikanten på Jørnskås langs Nordre Vestsidaveg.

JØRNSKÅS: Søppelet ligger slengt i veikanten på Jørnskås langs Nordre Vestsidaveg. Foto: Mari Nymoen

RESTAVFALL: - Dette ser ut som vanlig restavfall, så hvorfor ikke leverer det som nettopp det, undres Inger Johanne K. Grini.

– Kan det være noen som har mistet søppelsekkene av en tilhenger?

– Tja, sier Grini, litt skeptisk. Det mener hun i så fall at vedkommende burde ha merket, og så ryddet opp etter seg. Hun er også litt skeptisk siden søppelet ligger akkurat på et sted uten innsyn fra boligene i nærheten. Her er det mulig å slenge fra seg søppel usett.

– Jeg håper uansett de som har gjort dette, kommer og rydder opp etter seg, sier Grini. Hun er ikke en person som er langsint, men synes det er for ille at folk får gjøre slikt som dette uten at det blir litt oppmerksomhet rundt det.

KONTRASTER: Søppelet langs Nordre Vestsidaveg i kontrast til høstens farger fikk Grini til å føle seg uvel.

KONTRASTER: Søppelet langs Nordre Vestsidaveg i kontrast til høstens farger fikk Grini til å føle seg uvel. Foto: Mari Nymoen

Hold Norge rent

Den ideelle foreningen Hold Norge rent skriver blant annet dette på nettsiden sin:

"Adferdsendring:

Forsøpling er et resultat av adferden til enkeltindivider, bedrifter, aktiviteter, arrangementer, bransjer og myndigheter. Tradisjoner, vaner, rutiner, ulykker, sløvhet og latskap er eksempler på adferd som kan føre til forsøpling. Kommunen må identifisere adferden, og deretter vurdere potensielle tiltak i samarbeid med relevante aktører. Samarbeid på tvers av sektorer og kommunegrenser er avgjørende for å lykkes med adferdsendring."