Skatteetaten har nemlig erklært 32-åringen konkurs.

Det samlede beløpet han fikk inn via ulike typer bedrageri var 135 850 kroner. Han betalte noen av dem han svindlet tilbake før rettssaken startet, men ble dømt til å tilbakebetale 80 150 kroner.

En av dem som ble lurt var Rune Foss fra Sør-Odal, han vitnet også i rettssaken i Kviteseid.

– Han har gått over 100 000 kroner i pluss, og så må han kanskje bare luke gress i 14 dager på en kirkegård. Det er god timebetaling. Det er noe galt med systemet, og det her gjør oss mildt sagt kraftig forbannet, sa Foss til TA etter at dommen falt.

Foss ble selv ble svindlet for 5000 kroner. Foss sa også til TA i april at han hadde null tro på at han fikk noen penger tilbake fra 32-åringen.

Det fikk han antakelig rett i.


Har ikke betalt skatt

32-åringen fra Vest-Telemark ble dømt for å ha solgt småviltterreng og jaktkort til reinsjakt til flere jegere, på tross for at han verken disponerte eller eide noe jaktterreng. Han solgte også noen gjenstander som han ikke hadde, deriblant noen mobiltelefoner og et kikkertsikte. Bedrageriene pågikk fra mai 2020 til januar 2021. 32-åringen erkjente kun straffskyld for fire bedragerier hvor han solgte gjenstander som han ikke hadde, men nektet straffskyld for alle punktene som gjaldt utleie av jaktterreng. Under rettssaken frafalt aktor en tiltalepost som gjaldt bedrageri ved salg av snøskuterdeler.

Det er et enkeltmannsforetak Skatteetaten har begjært konkurs. Formålet med selskapet var sauehold og avvirking. Konkursen ble åpnet 20. mai.

Siden det ikke er et AS vil gjelden til Skatteetaten følge personen til den er betalt.

Krav i boet må sendes til bostyrer – advokat Lill Kristin Nilsen. Første skiftesamling blir avholdt 30. juni i Telemark tingrett sine lokaler i Kviteseid.

– Skatteetaten har begjært konkurs for manglende betaling av forskuddsskatt. I tillegg er det tvangsmulkt for manglende skattemeldinger – og renter. Til og med 7. februar var kravet kommet opp i 162 368 kroner. Oppdaterte tall pleier å komme innen fordringsfristen – som i dette tilfellet er 24. juni, sier Nilsen.