Gå til sidens hovedinnhold

Jakter 2,4 millioner

Artikkelen er over 1 år gammel

SKIEN: Mange ungdommer er ensomme. På Gulset vil de gjøre noe med det, og søker om 2,4 millioner kroner for at 200 unge skal få en møteplass.

Det går fram av en søknad til Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet fra "Frivillig Gulset" ved Gisle Lunde. Den inngår i det kommende møtet i utvalg for oppvekst, og det handler om "støtte til barne- og ungdomstiltak i større bysamfunn 2020" - men det søkes også om midler til 2021 og 2022.

Det er elever ved Kollmyr skole, Stigeråsen skole og Gulset ungdomsskole som er i bildet, og deltagelsen for den enkelte skal ikke koste ei krone.

Innendørs og utendørs

En innendørs møteplass med aktiviteter skal være åpent to til seks dager hver uke, opplyses det om i søknaden. En utendørs arena skal være åpen hele tida. "Målet er at mer enn 100 elever skal bruke møteplassene med minst 50 deltakere ukentlig."

Navnet på tiltaket er "Brobyggere Gulset".

Biblioteket

I søknaden går det fram at frivillige organisasjoner i nærmiljøets nettverk vil bidra med prosjekt og aktiviteter, og møteplassen skal knyttes sammen med ungdomsskolens sosialpedagogiske arbeid.

Andre på banen skal være biblioteket og ungdomsklubb.

Frivillig Gulset har drevet Gulset nærmiljøsenter siden 2009.