Agnes Maria Edvardsen, Tinn Skiskyttarlag vant sprinten under Østlandsmesterskapet i rulleskiskyting i J14 lørdag på tiden 10:45 etter tre bom på. Hun var da fire sekunder foran nestemann i en tett og jevn klasse der det skilte kun elleve sekunder fra første til femte plass.

- Det var et veldig godt løp. Det gikk veldig bra, forteller Agnes Maria til TA.

I søndagens renn på normaldistanse endte hun på fjerde plass.

- Det gikk ganske bra da også, men det var lengre og det merket jeg. Man blir mer sliten, sier hun da TA treffer henne i solsteken etter løpet.

Helst skiskyting

Jenta fra Tinn skiskytterlag startet med skiskyting for tre år siden, og stortrives med den komplekse idretten der man må være sterk og utholdende i sporet med ski på beina og rolig og treffsikker med geværet på standplass.

- Jeg har også gått langrenn tidligere, og gjør det litt nå også, men mest skiskyting. Det er jeg trives best med. Det er veldig spennende, her man kan man gjøre det godt selv om man ikke har vært raskest i sporet, sier Agnes Maria Edvardsen.

Markerte seg

Det var også flere andre telemarkinger som markerte seg under Østlandsmesterskapet i rulleskiskyting på det flotte anlegget på Grønkjær i helga.

I G14 ble Petter Lindskog, Rein og Sondre T. Brenna, Tinn henholdsvis nummer to og tre lørdag.

I klasse G13 vant Kristian Broshaug Haakenstad fra Fyresdal sprinten lørdag. Sander Steen fra Bø ble nummer fire lørdag, og fem søndag. Torjus T. Golid, Seljord vant G14 søndag.

I G16 ble Andreas Aasen Haug nummer tre lørdag, mens han ble åtte søndag. I samme klasse tok Tov Røysland 4. plassen lørdag, og endte på 10. plass søndag.

I K17 gjorde Eline Noraberg, Seljord et godt løp søndag og ble nummer tre.

Mari Haugenes Elvestad, Bø SSL vant normaldistansen i K19, etter å ha godt raskt i sporet.

Første store

Østlandsmesterskapet samlet 170 løpere i alderen fra ti år og opp til senior. Arrangementet var det første så store på det nye anlegget som har flotte og kuperte asfaltløyper på kryss og tvers, og nye digitale blinker og tidtakersystem.

- Det har gått veldig bra. Noen småproblemer har vi hatt, men det har blitt rettet opp i, forteller rennleder Håkon Engstu, mens han skuer utover det flotte anlegget klubben hans Heddal IL har bygd.

Agnes Marie Edvardsen var en av de mange løperne som likte seg i de nye løypene som snor seg mellom skogen, med fine svinger og kuperte løyper.

- Det er veldig gøy å gå her, og veldig fine og morsomme løyper. I rennet nå var det morsomt å gå, og jeg trener her innimellom også, sier jenta fra Tinn.