Ikke ordnet dette ennå? Nå skal du!

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Er du blant en av 2,8 millioner nordmenn som ikke har valgt digital postkasse? Da får du nå en epost fra staten om å velge enten e-Boks eller Postens Digipost

DEL

– Dette er nok en av de største masseutsendingene av epost som noensinne er gjort av det offentlige. Vi er forsiktige med å bruke epost til denne typen meldinger, men vi tror at folk flest er positive til tiltak som fører til at det offentlige sparer penger og innbyggerne får en bedre tjeneste, sier avdelingsdirektør Torgeir Strypet i Direktoratet for Forvaltning og IKT (Difi).

Staten har inngått avtaler om digital postkasse med e-Boks og Postens Digipost, men det er opp til deg å velge den postkassen du foretrekker.

En digital postkasse er en sikker løsning for å motta og oppbevare viktig post digitalt. Brev med vedtak, helseopplysninger eller annen sensitiv informasjon kan ikke sendes på vanlig epost fordi det ikke er sikkert nok.

– Nå får alle i registeret som ikke har valgt en digital postkasse en melding hvor vi ber deg om å velge en postkasse, sier Strypet.

Har du reservert deg mot digital kommunikasjon, får du ikke meldingen. Distribusjonen vil foregå over en periode på to uker i begynnelsen av mars måned 2016

Artikkeltags