Vokser på salg av web-basert regnskap

Artikkelen er over 13 år gammel

SKIEN: Bedriften IKT Interactive AS i Skien er sannsynligvis den eneste i verden som kan tilby et komplett web-basert økonomi og administrasjonssystem. Store internasjonale it - selskaper er blitt interessert i bedriften.

DEL

Stille og ubemerket har grunderen Stian Rustad (31) fra Skien og de nå 17 medarbeiderne bygget opp et selskap som utenlandske investorer begynner å bli interessert i. Med hovedkontor i Skien, datterselskap i England og om kort tid etablering i Sverige så står snart USA for tur.

- Vi skal konkurrere med de største aktørene i verden, lover Rustad. Den amerikanske konkurrenten NetSuite i San Francisco var det tiende hurtigst voksende selskapet i USA i fjor. Det forteller mye om mulighetene som ligger i den teknologien som IKT Interactive AS har utviklet, mener Rustad. Utad markedsføres bedriften under «merkevaren» Kontorplassen.no

TEKNOLOGIEN

IKT Interactive AS har utviklet et web-basert økonomi og administrasjonssystem der alle modulene ligger på en webserver. For at en bedrift skal kunne bruke systemet trenger man kun en nettleser på en hvilken som helst PC og tilgang Internett. Det betyr at bedriften slipper å investere i dyr programvare og betale høye årlige avgifter for oppgradering av programvaren. I følge Rustad er besparelsen 40-60 prosent sammenlignet med tradisjonelle løsninger hvor du må kjøpe server, programvare og betale for drift.

- Du kan logge deg inn fra hvilken som helst PC over hele verden og kjøre bedriftens regnskap med fakturering, bokføring, prosjektstyring, logistikk, kundedatabase og e-post uten fordyrende mellomledd med for eksempel dobbelt punching. Systemet er koblet mot Bankenes Betalingssentral slik at inntekter automatisk bokføres. Det er et ekstremt effektivt økonomisystem hvor faktureringen skjer ved å trykke på tre knotter og hvor dataen samles i en server i en bunker dypt under Forskningsparken i Oslo. forteller Rustad. Kjøper du en enkel scanner kan dine regninger bli lest optisk inn i systemet og automatisk lagt inn for betaling.

Espen Fjeldberg fra Skien, som er utviklingsdirektør i IKT Interactive AS sier kostnadene til regnskapsføring kan kuttes med 30-50 prosent ved bruk av systemet. For en liten eller mellomstor bedrift vil det koste rundt 2000 kroner måneden å bruke Kontorplassen, no systemet. Da er back-up, oppgradering, drift og vedlikehold inkludert.

MYE PÅ GANG

Det var i 1996 ingeniør og diplomøkonom Stian Rustad dro i gang sitt prosjekt med å bygge opp et komplett web-basert økonomi og administrasjonssystem. Med rundt 1,7 millioner kroner i forskningsmidler fra Vekst i Grenland, Innovasjon Norge og Høgskolen i Telemark er grunnplattformen i teknologien ferdig utviklet. I alt 110 000 utviklingstimer er brukt på å komme dit man er i dag. Det er i dag 600 brukere av systemet her i landet og noen få utenlands. I England har IKT Interactive AS nylig etablert datterselskapet 24Seven Office Ltd. University of Surrey og Surrey Research Park sitter med opsjon på å kjøpe seg inn.

- Vi har hatt samtaler med flere investorer både i Norge og utlandet. Det er viktig å finne en strategisk investor som kan tilføre oss kompetanse, sier Rustad. Fjoråret var det siste utviklingsåret. Emisjonspengene skal gå til å drive salg og markedsføring av webkontoret. I 2003 hadde selskapet en omsetning på 8,2 millioner kroner og et resultat før skatt på nesten 800 000 kroner. Samtlige 17 ansatte er med på å eie selskapet gjennom kjøpsopsjoner. Den største aksjonæren er Stian Rustad som sitter på rundt 30 prosent av selskapet.

- Verdien på selskapet er minimum 30 millioner kroner, mener Rustad som kan bli skikkelig rik om alt går på skinner.

Artikkeltags