Sketsjet seg inn i NRK

Artikkelen er over 14 år gammel

Morten Tefre og Øystein Meyer fra Skien har laget nærradioparodier på hobbybasis siden 1989. Nå har NRK Telemark kjøpt duoens sketsjer og skal sende den skjeve humoren jevnlig utover sommeren. - Vi er klare for å tråkke skikkelig i salaten, sier Tefre.

DEL

Boheme Radio har base hjemme hos Øystein Meyer i Brekkestien, og mye rart har blitt spilt inn i det knøttlille studioet opp igjennom årene.

- Vi startet i Radio Grenland i 1989 med et program som het «Min musikk», men det ble for seriøst. Vi fant ut at vi måtte finne på noe tull. Siden har vi laget radio som er en blanding av Stutum og Monthy Pyton, sier Meyer.

- Nærradioene nå er bare musikk, det var morsommere før da de prøvde å finne på ting, tilføyer Tefre.

POMPEL OG PILS

Ingen kan beskylde Boheme Radio for ikke å finne på ting. Fram til midten av 90-tallet hadde duoen en ujevn, men aktiv produksjon av merkelige programmer, de senere årene har eterhumoren blitt snekret mer sporadisk. De spiller begge diverse instrumenter og synger ved siden av pratingen. Resultatene av Tefre og Meyers kreative kollisjoner har blitt sketsjer som «Pompel og pils», «Klukk klukk klan», «Radiokjøkkenet», «Sputniken» og «Oslo børst», alt sammen populære innslag på vorspiel, og på nettet for de som har kommet over Boheme Radios hjemmesider.

Men det var ikke før sketsjene ble lagt ut på TAs nettutgave at Boheme Radio virkelig ble oppdaget.

- De ringte fra NRK Telemark for en måned siden og sa de hadde funnet programmene våre på nettet og gapskrattet. Nå sendes de gamle sketsjene våre hver onsdag morgen i et program som begynner 07.00. Det er litt tidlig for meg, smiler Meyer.

PILOTPROGRAM

Boheme Radios nettside har opplevd økt trafikk i kjølvannet av NRK-avtalen.

- Nettsiden har 200-300 treff hver dag. Det er sjokkerende mye, sier Meyer, som sammen med Tefre nå jobber med et pilotprogram - en prøvesending - de etter hvert skal presentere for NRK.

Kanskje får de fast sendetid utover høsten. Men de må bli litt rundere i kantene.

- Noen av de gamle sketsjene kan være tøffe å få om morgenen. Vi kan lage hva vi vil til piloten, men vi må tilpasse oss NRKs publikum, sier Meyer.

- Vi har mange ideer, det var inspirerende at NRK tok kontakt, sier Tefre, som regner med at Boheme Radio for første gang skal satse på en viss aktualitet i sendingene sine.

FORMÅLSPARAGRAF

Men NRKs lyttere vil aldri bli kjent med Øystein Meyer og Morten Tefre. Alt Boheme Radio gjør er basert på parodiering og alter egoer. Duoen har blitt dyktige på dialekter og nynorsk.

- Vi er aldri oss selv. Vi har fått mye trening i å lage andre stemmer, sier Meyer, som bare kan garantere lytterne én ting: Boheme Radio har nemlig en formålsparagraf: «Det skal ikke være kjedelig».

Artikkeltags