– Jeg har lyst til å kappe av hodene til alle som er mot IS

PÅ TUR: 30 år gamle Djibril Abdi Bashir, ukjent person, en avdød nordmann og Bastian Vasquez fra Skien. Dette bildet hevder den terrortiltalte 30-åringen ble tatt på en fredlig utflukt.

PÅ TUR: 30 år gamle Djibril Abdi Bashir, ukjent person, en avdød nordmann og Bastian Vasquez fra Skien. Dette bildet hevder den terrortiltalte 30-åringen ble tatt på en fredlig utflukt.

Artikkelen er over 5 år gammel

SKIEN/OSLO: Den terrortiltalte 30-åringen fra Gulset i Skien er klar på hva forskjellen mellom Jabhat al-Nusra og Den islamske staten (IS) er.

DEL

I en samtale som PST har avlyttet er den terrortiltalte 30-åringen, Djibril Abdi Bashir, amper når han forklarer den vesentlige forskjellen mellom Jabhat al-Nusra og Den islamske staten (IS).

– Det er forskjell på vår doktrine og deres doktrine. De kjemper ikke for sharia, de kjemper for demokrati, sier 30-åringen, i en samtale med medtiltalte 28-åringen, skriver VG.

– Jeg har lyst til å kappe av hodene til alle som er mot IS, legger Bashir til.

– SINT

Under utspørringen i Oslo tingrett, forklarer Bashir at hans uttalelser kom fordi han nylig hadde fått vite om svigerbrorens død. Han omkom i kamp mot Jabhat al-Nusra.

– Jeg var sint og i hevnmodus overfor al-Qaida. Jeg var bare hovmodig. Jeg er fra Somalia og veldig varmblods, sier han til retten.

PST mener svogeren kjempet for IS da han døde i kamp, skriver VG.

HJELPEARBEID

Den terrortiltalte 30-årigen, Djibril Abdi Bashir, har tidligere hevdet i retten at han dro til Syria for å hjelpe sivilbefolkningen mot overgrep fra den syriske regjeringen. Private bilder kan tyde på noe annet.

– Jeg dro til Syria i september 2012, det som fikk meg til å dra var mediefokuset på hvordan sivilbefolkningen ble behandlet av myndighetene. Jeg så sivilbefolkningen ble drept på den mest grusomme måte, derfor dro jeg for å hjelpe, forklarte 30-åringen etter å ha satt seg i vitneboksen i Oslo tingrett.

– Å være med i IS betyr ikke at du har horn i panna og står på frontlinja og drikker blod, la Bashir til.

Alle ble pågrepet 27. mai i fjor. Alle de tiltalte nekter straffskyld.

Artikkeltags