Gå til sidens hovedinnhold

Leverte solid under poker-NM

Artikkelen er over 6 år gammel

DUBLIN: Jan Arve Kleiv (48) fra Drangedal endte på 61. plass i hovedkonkurransen under poker-NM i Dublin. Dermed tjente han mer enn nok til flybilletten hjem til Norge.

48-åringen fikk nemlig med seg en pengepremie på 3600 euro, noe som tilsvarer cirka 30 000 norske kroner.

– Jeg fikk dekket turen. En gratis tur til Dublin er kjekt, smiler Kleiv.

Med 61. plass i main event, ble han best av de 50 telemarkingene som deltok. Telemarksinnsatsen var noe svakere enn under tidligere norgesmesterskap, men Kleiv har all grunn til å være fornøyd etter konkurransen som samlet 1275 norske pokerentusiaster.

– I fjor røk jeg etter tre timer, og jeg er veldig fornøyd med hvordan det gikk denne gangen, sier drangedølen.

POKER SOM HOBBY

Kleiv satt tålmodig utover i mesterskapet i Dublin.

– Jeg jobbet med en liten stack hele dag to. Jeg fikk doblet opp, men var fortsatt liten. På dag tre, med 80-90 stykker igjen, var feltet sterkt. Når man da har en liten stack, er man glad for hver plassering. Jeg måtte hatt veldig gode kort, og en god del tur, om jeg skulle kommet lenger.

Og nettopp dette med tålmodighet er kanskje hans største styrke som pokerspiller.

– Jeg er rolig og avbalansert. Under dag to spilte jeg kanskje én hånd i timen. Plutselig kan det løsne. Mange andre blir nok veldig utålmodige hvis de ikke har fått spilt en hånd på en halvtime. Det gjelder å ikke få panikk, sier Kleiv, som har spilt Texas hold’em de åtte siste årene.

– Men poker har jeg spilt hele livet. Alle må ha en hobby, og dette er min hobby. Jeg har alltid vært glad i å spille kort, og det er kanskje tilfeldig at det ble poker og ikke bridge. Det er ikke pengene som driver meg. Jeg kan ha det like moro ved å spille med en hundrelapp i innsats, sier Kleiv, som jevnlig er med på hyggelige pokerlag med venner og kjente.

– Jeg spiller kanskje én gang i snitt hver uke, og av og til er jeg med på litt større ting, som for eksempel NM, forteller Kleiv, som ikke har blitt bitt av nettpoker-basillen.

– Nei, jeg liker å se folk i øynene, smiler 48-åringen.

EN SPORT I VEKST

Det sies at det alltid er en gjennomgående hyggelig tone når det arrangeres NM i poker. Det kan Jan Arve Kleiv skrive under på.

– Ja, det er veldig bra. Jeg har vært med på noen konkurranser nå, både i Oslo og NM. Man treffer nye folk hele tiden, og man kjenner igjen folk man satt ved siden av året før. Det blir jo litt prating når man deler bord i flere timer, og det er aldri noe tull og bråk. Til og med dealerne sier at det alltid er hyggelig når norske spillere kommer, sier Kleiv.

Visse deler av pokerspillet har blitt lovlig i Norge, og snart blir det arrangert NM i Oslo.

– Ja, og da regner jeg med å stille, understreker Kleiv.

Sporten har vokst voldsomt her til lands de siste årene, og Telemarks beste spiller under NM tror veksten vil fortsette. Han mener også at TV2s direktesending under mesterskapet i Dublin er verdifull.

– Pokerinteressen vil stige. At TV2 sendte, er veldig positivt. Det får samme effekt som sjakken har fått. Under NM fikk jeg plutselig melding fra folk i hjembygda som jeg ikke har hatt kontakt med på mange år. Det er hyggelig og morsomt, sier Kleiv.

PS! 24 år gamle Jonathan Spæren fra Tønsberg stakk av med seieren i main event. Espen Aune Solaas fra Kristiansand ble nummer to.