Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) melder tirsdag at de nå offisielt går ut med en advaresel mot potensielt farlige iPad-ladere.

- Nkom er blitt kontaktet av en skole i Telemark, der en elev fikk elektrisk støt da hun håndterte en lader som var defekt, melder de i en melding.

Problemet er at selve pinnene som stikker inn i veggen har løsnet fra laderen, dette kan medføre alvorlige støt.

PÅVIST FEIL PÅ EN REKKE LADERE

- Laderen skolen brukte, fulgte med en iPad som skolen bruker i undervisningen. Skolen har delt ut iPader til rundt 200 elever og har i ettertid undersøkt laderne til disse. 12 andre ladere har fått påvist samme svakhet. På disse laderne hadde pinnene løsnet fra pluggdelen, men hang fremdeles fast i ledningene.

- Nkom vurderer at bruk av ladere med samme svakhet kan medføre fare for liv og helse, ved at man potensielt kan få alvorlig skade av elektrisk støt. Myndigheten har derfor startet undersøkelser for å kartlegge omfanget av feilen og finne ut hvorfor problemet har oppstått. Arbeidet skjer sammen med Apple, som har startet egne undersøkelser.

Nkom anbefaler alle som har mistanke om feil på sin lader om å kontakte sin forhandler eller Apple support.

Side3 har vært i kontakt med Apples pressekontakt som ikke umiddelbart kunne kommentere saken.

- VEDVARENDE SKRIK

Hendelsen med laderen ble kjent gjennom TV 2 og TA:

- Jeg satt på kjøkkenet da jeg hørte et vedvarende skrik. Min datter kom løpende, hvit i ansiktet og vettskremt. Jeg har aldri sett henne slik. Hun gispet etter luft og klarte ikke å snakke. Etter hvert forsto jeg at det var noe som hadde skjedd på rommet hennes. Så viste hun meg laderen til Ipaden. Den hadde gått i stykker da hun skulle ta den ut av støpselet, fortalte faren til 10-åringen.