Gå til sidens hovedinnhold

Invitert til frokost med Dalai Lama

SKIEN: Ordføreren har fått invitasjon til å være med på frokost med selveste Dalai Lama. Ikke overraskende kanskje er det en digital frokost det dreier seg om.

Det går fram av et brev til Skien kommune i forrige måned. Avsender er Nordic Safe Cities, omtalt som en "allianse av byer som jobber for å skape sikre, trygge og motstandsdyktige byer i Norden". Skien er en av flere byer som er med her. Alle ordførere i alliansen er invitert med på den digitale frokosten.

Dalai Lama (Tenzin Gayatso) regnes for å være den øverste leder av den tibetanske buddhismen, og han bor i landflyktighet etter at kineserne tok makten i Tibet.

Da TA fikk kontakt med ordfører Hedda Foss Five uttrykte hun at hun ikke hadde sett invitasjonen og følgelig ikke hadde tatt stilling til om hun ville stille på frokosten - datoen er 27. januar.

Hjelp hverandre

I brevet kommer det fram at temaer for dette året er "en by for alle", støtte til arbeidet med covid-19, "en trygg digital by", ungdomsengasjement og nye strategier/alliansen for en trygg by (safe city).

Det oppfordres dessuten til at medlemmene hjelper hverandre med vanskelige temaer.

Å forhindre ekstremisme er et tema.

Konkrete aktiviteter dette år vil være webinar, en leir og et toppmøte der ordførerne deltar.