Gå til sidens hovedinnhold

Inntok andreplassen på tabellen – opprykksjakten er i gang

SKIEN: Gjerpen tok sin sjette strake seier da de slo Grane Arendal 27–24 i onsdagens oppgjør i 1. divisjon.

Før kampen var premissene klare: med seier ville hjemmelaget innta andreplassen på tabellen og skape en luke ned til femteplassen, den første utenfor playoff.

Kampen åpnet forrykende og begge lagene spilte seg enkelt til store sjanser. Maria Solheim viste sin klasse fra sjumetersmerket, og Oda Olsen viste fram høyreslegga ved et par anledninger. Gjerpen var hele tiden i førersetet, men Grane Arendal hang godt med fram til pause.

Etter hvilen fortsatte kampen i samme spor. Hjemmelaget ledet hele tiden med noen få mål, og gjestene nektet å gi opp.

Og selv om Gjerpen aldri klarte å riste av seg sørlendingene ordentlig, var følelsen hele tiden at rødtrøyene hadde en viss kontroll på kampen.

– Jeg føler at vi har stabilisert oss nå. Vi hadde en god treningsperiode i desember, og etter det har det gått bra, sier banens beste spiller Oda Olsen.

– Det er vanskelig å si nøyaktig hvorfor det har løsnet, men at Dorthe (Groa) er tilbake har selvsagt hjulpet oss. Hun er den mest rutinerte spilleren i troppen. Det merker man både på trening i kamp, fortsetter hun.

Oda scoret seks ganger i onsdagens kamp og var nest sist på flere scoringer.

– Jeg føler at formen min er bra nå. Det kladdet litt i høst, men nå sitter samspillet med linja og skuddene bedre, forklarer hun.

Gjerpen-trener Pål Oldrup Jensen var selvsagt fornøyd etter nok en topoenger.

– All ære til jentene. Mange av jentene leverer gode prestasjoner, og det har de gjort over tid. I dag briljerer vi kanskje ikke, men vi er stabile og vanskelige å stå imot i 60 minutter, sier han.

– Seks strake seire inspirerer oss til å jobbe hardt videre.

FAKTA

Skienshallen, 20 tilskuere.

Susanne Andersson, Oda Olsen 6, Hege Eek-Larsen, Anna Jacobsen 1, Katinka Lillevik 3, Rikke Grave, Maria Solheim 5, Dorthe Groa 3, Sara Ashuri 2, Kamilla Røed, Andrea Karlsen, Guro Lien Røneid 4, Linn Andresen 3, Julie Tovslid, Idunn Thorsdal, Hedda Nilsen.

Gjerpen 3x2 min., Arendal Grane 2x2 min.

Susanne Pettersen 6.