Gå til sidens hovedinnhold

Ingen personer testet positivt i Porsgrunn lørdag: – Jeg tror at det var veldig lurt å stramme inn

PORSGRUNN: Lørdag var det ingen personer som testet positivt for koronavirus i Porsgrunn.

Det opplyser porsgrunnsordfører Robin Kåss (Ap) i ei pressemelding lørdag ettermiddag.

– Smittetrenden i Porsgrunn virker fortsatt å være nedadgående. Dette tyder på at tiltakene virker og at innbyggere og næringsdrivende gjør en god innsats. Det er grunn til optimisme, men det er fortsatt behov for å stå på videre. Vi har alle grunn til å være ekstra takknemlige til de ansatte som har jobba i flere uker med å snu økningen som har vært. Vi krysser fingrene, vasker hendene og håper at den gode trenden fortsetter, sier Kåss.

Barn og unge

Både Porsgrunn og Skien kommuner strammet inn på tiltakene før jul.

– I etterklokskapens lys, så tror jeg at det var veldig lurt å stramme inn. Det har jo vært en nedadgående trend en stund nå, så det lover godt. Men grunnen til at det går ned er jo strenge tiltak, og at hver enkelt er veldig nøye. Nå får vi se på de nasjonale føringene som blir presentert mandag, og så får vi se hva vi gjør i formannskapsmøtet vårt tirsdag formiddag, sier Kåss til TA.

Ordføreren mener at folk er flinke til å følge forskriftene og retningslinjene.

– Vi spilte jo også inn et forslag angående grensekontroll, og nå ser det ut til å bli fulgt opp, noe som er veldig bra, sier Kåss, som mener at det hjelper lite at vi er flinke, hvis reisende tar med seg smitte inn i landet.

Han håper at de etter hvert kan gjøre hverdagen litt mer normal igjen, og Kåss mener at en da først bør prioritere de yngste.

– Barn og unge har hatt det strengt veldig lenge, så jeg håper at de snart skal kunne komme i gang igjen med idrettsaktiviteter og litt kulturaktiviteter, sier Kåss, som oppfordrer alle til å følge retningslinjene videre.