Hun er barne- og ungdomsarbeider på Tørdal skule, og med god hjelp av en nabo får barna som går på skole og fritidsordning (SFO) på Tørdal skole, oppleve noe helt spesielt.

SFO-arbeideren hadde ideen som er i ferd med å bli realisert. En sang er spilt inn i et profesjonelt musikkstudio, og denne uka blir det også musikkvideo.

– Det har vært gøy og noe nytt, sier de seks barna til TA om sanginnspillingen. De seks er Selma Rosland, Kjell Aksel Kollane, Per Meaas Lohne, Karoline Bø, Victor Rosland og Jon Meaas Lohne.

Startet Black Metal i Norge

Det er takket være Daniel Vrangsinn. Egentlig heter han Daniel Salte, forteller informasjonen på Wikipedia.

– Det høres ut som et navn du har funnet på?

– Jo, men jeg heter det.

Ifølge Wikipedia er han også en norsk musiker, mest kjent som bassist i Carpathian Forest.

– Han var med på å starte Black Metal-utviklingen i Norge, sier Nicklas Skjelbreid. Som TA-leserne kjenner som en arrangør av Skien metallfest, som etter en koronapause kom tilbake i fjor. Han liker best å være i kulissene.

Den litt uvanlige henvendelsen tok Black Metal-entusiastene på strak arm.

– Det er jo ikke barn og musikk vi jobber mest med, da. Men vi måtte jo hive oss på når vi fikk muligheten, sier Daniel.

Skrevet sin egen tekst

TA og Drangedalsposten får høre på sangen før den er helt ferdig.

– I dag skal de synge inn refrenget. De har vært her en gang allerede, forklarer han.

Etter en tøff gitarintro, kommer klare barnestemmer som synger om at Tørdal skole er best. I Tørdal vil jeg alltid bo.

– Det har skrevet sin egen tekst og så prøver vi å få det til å passe med resten av sangen, rekker han å fortelle før SFO-gjengen tropper opp.

Etter at refrenget er på plass, blir det litt redigering og miksing før sangen er helt klar. Det blir skikkelig proft med en musikkvideo på toppen.

– Det skal jo være reklame for Tørdal, skolen og SFO. For nå har det vært så mye saker om det negative i Drangedal og mobbing. Så det er viktig å si at her er det faktisk veldig bra. Dette er en gladsak fra Tørdal, slår Hege Lia fast.

Det er også noe unikt med Tørdal. Som det eneste stedet i kommunen har de fått beholde grendeskolen.

– Alle de andre har flyttet inn til sentrum. Så her har vi jo den lille barneskolen igjen, og det er supert. Her er det knallbra, og ungene liker seg veldig godt, sier hun entusiastisk.

Det betyr at de fleste fra Tørdal slipper å ta bussen til skolen, med unntak av dem som bor et stykke unna den lille bygda.

I alt er det 30 elever på skolen, og seks av dem har fått en helt spesiell opplevelse.

Fikk ideen på butikken

– Vi har vært kjempespente, og vi var jo kjempeheldige som fikk Daniel til å gjøre dette her.

Ideen til å spille inn en sang fikk hun da var innom lokalbutikken, Joker i Tørdal.

– Da fikk jeg høre at Daniel har et musikkstudio i kjelleren. Jeg hadde lyst til å få til en gladsak, og så tenkte jeg at skulle høre om Daniel hadde lyst til å være med. Enten får jeg ja, eller så sier han nei. Så sa han ja.

Så begynte de med prosjektet, etter det googlet hun litt.

– Da skjønte jeg at var ganske heldig. Han er en ganske kjent person, som jeg egentlig ikke var klar over selv. Det ble en litt artig kombinasjon da. Vi synes dette er kjempebra og passer rett inn i den nye rammeplanen til SFO.

– Det er et fint prosjekt, og jeg synes at det er kult at det skjer noe positivt her ute. Det var ikke vanskelig å si ja til det, istemmer musikeren og plateprodusenten Daniel Vrangsinn.

Han synes også at de krever lite.

– Det som er spennende, er at de gir deg enn lettere jobb enn mer kjente artister, innrømmer han.

Utenom Carpathian Forest har han også et soloprosjekt som er mer rock. Med det klingende navnet Daniel Vrangsinn and the arsonists.

Via Sverige

Men hvordan havnet han i Tørdal?

– Det var veldig tilfeldig. Jeg bodde i Sverige da grensene ble stengt, og da kunne jeg ikke treffe familier og venner her i landet, så da begynte å lete etter i hus Norge, og kom over dette, sier han.

Dialekten røper at han kommer vestfra. Nærmere bestemt litt sør for Stavanger, Kverneland.

Han er allsidig og trakterer det meste av instrumenter fra gitar, bass, piano og trommer.

Og lurte du på hva sangen heter? «Tørdal er best», kommer det lurt fra Hege Lia.

Snart blir den spilt på Radio Grenland, røper gutta bak musikkinnspillingen.