Og allerede mens utstillingen ble montert var kunstkjennere innom Galleri Fineart i Oslo og kjøpte fotografier av den anerkjente kunstfotografen.

– Vi er heldige sånn. Folk følger med og vet hva som kommer. Mens vi rigget utstillingen solgte vi faktisk ganske mye, forteller Rolf Stavnem.

Millionsalg før åpning

Og med et forhåndssalg på fem millioner har han grunn til å være fornøyd.

– Vi åpnet torsdag. Stjernefotograf Albert Watson selv kommer rett fra New York. Han er 80 år nå. Vi skulle egentlig hatt utstillingen i 2020, men den ble jo utsatt. Så det kommer til å bli ganske ellevilt på torsdag, sa Stavnem, tidligere denne uken, og legger til at de hadde kjøpere både fra inn- og utland denne gangen.

Ikoniske fotografier

Watson er kjent for sine mote-, reklame- og kunstfotografier av blant annet Kate Moss, David Bowie, Andy Warhol og Jack Nicholson.

– Mange har nok sett Watsons bilder, uten å vite at han er fotografen bak linsen. Blant hans mest ikoniske verk er kanskje bokcoveret til Steve Jobs, nakenbildet av den 19 år gamle Kate Moss – eller Alfred Hitchcock som struper en gås. Kate Moss-bildene er noen av de dyreste vi har her. Prisene generelt ligger på fra 100 000 til én million kroner, så det er ikke akkurat konfirmanter som kjøper denne gang. Kate Moss er det dyreste vi har og det som er så spesielt med denne utstillingen er at det er kommet så langt i edisjonen, det er ikke mange eksemplarer igjen, forteller Stavnem.

Lokal kunstner neste

– Utstillingen KAOS ble først vist i Los Angeles i 2017. Siden da har den norske fotografen Morten Qvale og Fineart Oslo forsøkt å få utstillingen til Norge.

Utstillingen henger fram til 4. juni og blir da avløst av vår egen Eivind Blaker fra Stathelle som har med seg sine verk til Tjuvholmen.

Dette blir da siste utstilling før sommeren.