Det ble klart før fengslingsmøtet i Telemark tingrett senere i dag.

23-åringen, som er aktiv på det høyeste nivået Telemark har innenfor den konkrete idrettsgrenen for menn, ble arrestert den 8. februar. Da ble han siktet for voldtekt av barn under 14 år og for en seksuell handling mot et barn under 16 år.

Begge de fornærmede er jenter.

LES OGSÅ: Vil holde idrettsutøver (23) bak lås og slå mens politiet etterforsker voldtekt av barn

Tre jenter

Da politiet fengslet mannen for to uker siden og satte i gang etterforskning, avslørte de at nok ei ung jente skal ha blitt offer for 23-åringen.

Siktelsen er nå utvidet med seksuell omgang med barn mellom 14 og 16 år. Dette skal også dreie seg om ei jente.

Politiet ønsket å holde mannen varetektsfengslet fordi de fryktet at han ville ødelegge bevis hvis han fikk være på frifot. Politiet er blant annet opptatt av å sikre digitale bevis.

– Kommunikasjonen mellom han og fornærmede har delvis foregått på snap, sier politiadvokat i Sør-Øst politidistrikt, Ole Jacob Garder.

Appen Snapchat blir brukt av ungdom for å kommunisere seg imellom.

Tidligere dømt

Garder opplyser at kontakten med jentene skal ha vært tilfeldig, og så langt har ikke politiet holdepunkter for å si at mannen skal ha opprettet kontakt med dem via idrettsmiljøet han er en del av.

23-åringen er tidligere dømt for overgrep mot barn. Han fikk fem måneders fengsel der to måneder ble gjort betinget. Mannen slapp ut fra soning i desember 2019.

Klubben der han er aktiv utestengte han i ett år etter den forrige sedelighetsdommen, men han har nå vært tilbake i idrettsmiljøet og har vært aktiv utøver.

Politiet ber nå om fire ukers varetektsfengsling med brev- og besøksforbud. Avhørene av 23-åringen er ikke ferdige og politiet ønsker å sikre at ikke bevis går tapt mens de etterforsker saken mot den tredje fornærmede jenta.

Mannen blir framstilt for fengsling i Telemark tingrett om kort tid.