Gå til sidens hovedinnhold

I morgen braker det løs for store og små: – Velkommen til gards

Artikkelen er over 1 år gammel

PORSGRUNN: På lørdag kan du vandre i åkeren, binde blomster, ri på hest og få fikset sykkelen din på Porsgrunn andelsgård. – Vi opplever økt interesse for økologisk landsbruk, sier daglig leder Siw Weiseth.

Porsgrunn andelsgård inviterer til åpen økologisk gård på Eidanger prestegård, der de har holdt til siden 2017, på lørdag. Arrangørene lover et variert program for store og små. Utviklingssjef i Porsgrunn kommune, Ingrid Elisabeth Kåss, står for åpningstalen. Det blir hesteridning for barna, høstmarked med boder, sykkelservice ved sykkelkollektivet og gårdskafé.

– Den stolte pølsemaker og Harmoni håndverksbakeri selger mat på markedet. I tillegg blir det honning fra bikubene her og salg av håndverk, sier daglig leder Siw Weiseth.

– Økt interesse

Åpen økologisk gård er et landsomfattende arrangement koordinert av Økologisk Norge.

– Vi følger selvsagt smittevernhensynene, holder avstand og har god tilgang til håndvask og Antibac. Alle deltakere registrerer seg på egen liste, med tanke på smittesporing. Vi kan ha maks 200 på gården, sier Siw. Hun har merket økt interesse for økologisk landbruk, som følge av koronasituasjonen.

– For tiden har vi 140 medlemmer, forteller hun.

Medlemmene betaler en sum i året for å kunne forsyne seg selv med grønnsaker. Det er ukentlige dugnader, og du deltar minst to ganger per sesong, med mindre du velger å betale deg ut av den.

– Det er et fellesskap og andelsgården baseres på tillit.

Konsert og kurs

Deltakerne anbefales til å ta med egen kopp, skål og skje. På andelsgården blir det økosti, og du får du anledning til å vandre i åkeren. Det blir minikonsert med duoen Vidvandre, som består av Synøve Jacobsen og Rune Seip Bjørnflaten.

Dersom du vil være med på kurs i blomsteroppsats med Linda Sørensen, må du melde deg på via e-post. Påmeldingen er bindende og det er plass til 10 personer på kurset. Du lærer å lage blomsterdekorasjoner med bærekraftige materialer. Det blir også introkurs i urter og permakurlur.

Kommer du susende på sykkel, kan du få fikset sykkelen hos Sykkelkollektivet.