Gå til sidens hovedinnhold

I jubel over pumptrack-banen

Artikkelen er over 1 år gammel

SKIEN: Sykkelbanen ved skolen og sykkelparken rundt den ble åpnet med en rekke fjerdeklassinger på to hjul. – Veldig bra, spennende og kuult.

Det var dommen til Thuy-Tram (10) og Tiril (9), begge elever i 4C Stigeråsen skole, de sjekket nemlig ut både pumptrack-banen og turløypa onsdag.

– Jeg gikk faktisk i bakken, men så var det jo også første gang for meg på en slik bane, fortalte Thuy-Tram. – Det er bra jeg hadde hjelm, slik alle oss unge må ha når vi er her for å sykle.

Tiril har forsøkt seg på en pumptrack-bane tidligere, det var i Danmark. – Jeg synes den vi har fått ved Stigeråsen skole er fin, og jeg er ikke redd for å anbefale den til andre, sa hun.

Mange med

Prisen for banen og løypa har kommet på cirka én million kroner, i bildet er kommunen, Sparebankstiftelsen DNB, Gulset nærmiljøsenter, Skien boligbyggelag og altså Stigeråsen skole, inkludert FAU.

Rektor Kim Aas var blid og entusiastisk under sin korte åpningstale og berømmet partene for et godt og effektiv samarbeid, og la til:

– Det er mer enn fotball og håndball, og sykling skal være gøy, morsomt og spennende.

Tror på en varmere bydel

Gisle Lunde fra Gulset nærmiljøsenter hadde på sin side fokus på Gulset som en bydel, både for dem som vokser opp der, de som bor der og de eldre.

– Og om dere barn tar kontakt med eldre som benytter sykkelløypa, så får vi en enda varmere bydel, oppfordret Lunde.

Det var etter talene at fjerdeklassingene som var utstyrt med hjelm og sykkel fikk forsøke seg på banen og løypa. Og det ble i tillegg is og ringing med sykkelbjellene for NRK radio.