– Dette er helt fantastisk stort, og jeg føler meg beæret over å bli tildelt et så stort ansvar. Som utøvende artist er det midt i blinken; hvis jeg første skulle gjøre et prosjekt som dette, måtte det være musikkrelatert. Dette blir både skummelt og veldig gøy, sier Julie Bergan til VG, som først omtalte saken.

I fjor var det Bergan, fra Skien, som startet det forrykende Spellemann-showet, som vokalist for Alan Walker – mens hun i år tar steget videre og blir programleder. Dette gjør hun sammen med Tarjei Strøm, som også ledet det showet i fjor.

– For å starte litt ydmykt; dette blir den beste Spellemann ever, sier Bergan til avisen.

«Programlederdrøm»

Sommeren 2017 ledet hun VG-lista topp 20 på Rådhusplassen i Oslo.  I den forbindelse røpet Bergan at hun «alltid har hatt en programlederdrøm».

– Det er en stor ære å få være med å lede det norske folket gjennom en helaften hvor kollegaer og venner skal hylles for sine sterke prestasjoner gjennom musikkåret 2018, sier Julie Bergan i en uttalelse, der hun sammen med Strøm lover «en ordentlig festkveld».

Da hun ble tilbudt å lede hele Norges musikkprisutdeling, kunne hun ikke takke nei.

– Jeg er jo et ja-menneske, da. Man kan lære og vokse mye på å kaste seg ut i kompliserte situasjoner, sier artisten fra Skien til VG, som opplevde å bli nominert til Spellemann for 2016-låten «Arigato».

Todelt

Årets prisshow er todelt. Del 1, som Tarjei Strøm leder alene, strømmes direkte på NRK nett-TV. Deretter går del 2, med Strøm og Bergan i tospann, direkte på NRK 1. I etterkant vil også første del av showet sendes på NRK1.

Årets nominerte avsløres førstkommende fredag.

Spellemannprisen 2018 går av stabelen 30. mars på Chateau Neuf i Oslo.