Gå til sidens hovedinnhold

I denne byen bidrar absolutt alle

PORSGRUNN: I Porsgrunn bidrar selv gamle polhelter i kampen mot pandemien.

Helge Westbye har sendt TA et bilde av Fridtjof Nansen-statuen som står på Sundjordet i Porsgrunn, nærmere bestemt i rundkjøringa i Fridtjof Nansens gate. Som man ser har den gamle polhelten på seg et munnbind utdelt av Porsgrunn kommune.

Helge Westbye i Porsgrunn forteller at han syklet forbi statuen på lørdag, og at han røper at det var han selv som kom på ideen med å sette et munnbind på den gamle polhelten, i anledning bildet.

– Her i Porsgrunn tar vi smittevern på alvor, sier Westbye.

Slik havnet statuen der

Statuen av Nansen sammen med hunden Bamse i Fridtjof Nansens gate i Porsgrunn er laget av kunstneren Per Elsdorf Christiansen (1945-2015), som bodde rett ved rundkjøringa hvor statuen er plassert. Christiansen var opprinnelig fra Kragerø, men bodde i Porsgrunn fra 1982 til sin død 19. mai i 2015.

TA omtalte i sin tid hvordan statuen kom på plass i 2014. Naboene var lei av å se på den «styggeste rundkjøringa» i Porsgrunn. Kunstneren selv hadde statuen i sin egen hage, og han fortalte i sin tid Espen Storvand (H) at han var lei av å ha statuen i hagen. Storvand var deretter sentral i å få plassert statuen der den står nå. Både velforening, venner og naboer jobba sammen i dugnaden med å få flytta statuen fra kunstnerens hage til rundkjøringa.