I dag kan de feire igjen: Har den største økningen i fylket

SKIEN: Nå er de her igjen, opplagstallene for mediebransjen. Tall som avgjør om dagen skal markeres med bløtkake rundt om i redaksjonene. For TA sin del bør man kanskje vurdere flere kaker, for her i huset er det en solid opplagsøkning.

DEL

Telemarksavisa er den klare opplagsvinneren i Vestfold og Telemark, med en opplagsøkning på 481 for første halvår 2020, viser tallene fra Mediebedriftenes Landsforening. Med det har TA et totalopplag på 22 510. Erkekonkurrent Varden endte med et totalopplag på 18 688 og hadde et lite fall på minus 169. Det betyr at TA nå har 3822 flere abonnenter enn den nærmeste konkurrenten.

– Vi konkurrerer mot en av landets beste lokalaviser. Det er klart jeg er stolt på vegne av TA-huset når folk «melder overgang» og kommer fra Varden til TA. Det må bety at folk setter pris på den pågående, uredde journalistikken vi driver – men også liker en avisprofil preget av kjærlighet til Telemark, sier sjefredaktør Ove Mellingen og fortsetter:

– TA har en fabelaktig stab. Vi har unge og mer erfarne journalister, vi har noen av de beste annonsefolkene i Norge, vi har en utrolig bra gjeng som jobber for TA. Og vi leverer langt mer enn bare papiravisen, selv om den fortsatt er svært viktig for oss. Vi leverer levende bilder, fotballkamper, håndballkamper, vi leverer kultur, sport og meninger.

– Vi har folk som følger med døgnet rundt, uken rundt, året rundt. Det er krevende tider i bransjen, men det er også spennende tider. Teknologi og ulike plattformer gjør at vi når flere folk og på en annen måte enn før. Og TA har også lykkes bra blant yngre lesere. Mange av våre nye abonnenter er mellom 20 og 30 år. Det er nok noe andre aviser misunner oss, sier Mellingen.

– Det viktigste vi gjør er imidlertid å sørge for at TAs lesere er de best oppdaterte på alt som skjer i Telemark, legger han til.

Drømmer om å bli den største

Også Kragerø Blad Vestmar opplever en økning, de kan skilte med 68 flere abonnenter, rett bak kommer Rjukan Arbeiderblad med sin økning på 66. Også Bø Blad har grunn til å feire dagen, de kan skilte med en pluss på 62. Kragerø Blad Vestmar sitter nå med et opplag på 5205, Rjukan Arbeiderblad har 2479, mens Bø Blad har et totalopplag på 2621. Vest Telemark Blad har derimot et fall på 71 og har med det et totalopplag på 5492.

Porsgrunns Dagblad opplever en liten nedgang på 121 abonnenter og ender med et totalopplag på 5303 for første halvår 2020. Telen på Notodden gikk ned 24 og har nå et opplag på 4299.

Ser man på tallene for hele Vestfold og Telemark er det Tønsbergs Blad som har det største opplaget med 22 563. Tett fulgt av TA med sine 22 510, deretter følger Varden (18 688), Sandefjords Blad (12 620), Østlandsposten (12 095).

– Når blir TA størst i Vestfold og Telemark?

– Vi drømmer alltid om å bli større. Og å bli den største – foran Tønsbergs Blad – i Stor-Telemark er absolutt et mål, sier Mellingen som i dag skal feire tallene med en hyggelig felles arbeidslunsj.

– Dette er noe vi i grunn gjør ofte, avslutter Mellingen.

VG størst

VG er Norges største nyhetsmedium, på tvers av papir og nett, med en samlet dekning på i overkant av 2 millioner brukere i august 2020, etterfulgt av NRK med over 1,3 millioner, Dagbladet med nær 1,2 millioner og TV2 med 870 000 brukere. Aftenposten, Nettavisen og E24 følger videre på listen. Hovedandelen av konsumet skjer digitalt, og flere av de største nyhetsmediene er også rene digitale produkter.

Aftenposten er Norges største papiravis med 307 000 lesere for en gjennomsnittlig utgave det siste året, etterfulgt av VG med 183 000 lesere. Klassekampen fortsetter veksten på papir (+3 600) og er nå Norges tredje største papiravis med 118 000 lesere, etterfulgt av Dagbladet med 115 000 og Dagens Næringsliv med 112 000 lesere, skriver Mediebedriftene i en pressemelding.

8 av 10 nordmenn bruker daglig innhold fra norske aviser på tvers av papir og digitale flater. Den daglige digitale dekningen er på 68 prosent, hvorav 6 av 10 daglig benytter mobilen, 3 av 10 bruker PC og 1 av 10 benytter nettbrett for å få tilgang til innhold fra norske nettaviser, heter det videre.

Artikkeltags