– Det er mye jobb, men jeg elsker det, sier Silje.

Hun er eier og daglig leder av Endless Pole Studio som holder til i hjertet av Skien sentrum, nærmere bestemt Henrik Ibsens gate. 31-åringen underviser 10–15 forskjellige timer i uka, i tillegg til at hun har tre andre instruktører med på laget.

I lokalene har det tidligere blitt drevet poledance under Kraft Performance Center. Siden hun overtok i august i fjor har kundegruppen vokst stort. Det gjør at hun nå satser for fullt på drømmejobben.

– Vi har vokst ganske mye. Nå har jeg gått fra enkeltmannsforetak til eget AS med nytt navn, forteller Silje, som tidligere ble leid inn som instruktør for Kraft.

Når har det kommet så mange nye kunder at 31-åringen har utvidet studioet med en sal til.

– Da jeg tok over var det 3–4 jenter som trente her, mens nå har vi over 30 stykker med medlemskap. Vi har nybegynnerkurs ved siden av hvor de fleste velger å fortsette hos oss, i tillegg til å arrangere utdrikningslag og andre type arrangementer.

LES OGSÅ: Thea har dansestang i stuen: – Jeg tar kontroll over min egen sensualitet og styrke

Passer for alle

I dag er det stort sett kvinner som kommer hit, men 31-åringen ønsker også å sette opp egne timer for menn.

Silje er opptatt av å vise at poledancing er for alle, uansett alder, kjønn og kroppsfasong.

– Jeg får mange forespørsler av folk som lurer på om de er for gamle til å være med. Jeg har flere flotte damer her som er over 50 år. Vi er godt spredt fra 20 åra og oppover, forteller hun.

31-åringen opplever at mange er nysgjerrige på sporten, men hun mistenker at det ikke er alle som tør å prøve det ut.

Hun tror nemlig flere lar seg stoppe av eget kroppsbilde. For Silje er det viktig å undervise så man opplever mestring og får god selvfølelse.

– Salen har store speil og vi bruker lite tøy for at huden skal sitte fast i stanga. Det er noen som blir utfordret av å se seg selv i speilet. Man er nok opptatt av det de første gangene, også tenker man ikke mer på det, sier Silje og fortsetter:

– Det er så tungt og man har så mye å jobbe med at det er mer fokus på hva kroppen klarer enn hvordan man ser ut. Ingen bryr seg, og man har mer enn nok med seg selv.

Les også

Husdrømmen tok en uventet vending for Tone: – Noen ganger skjer livet, og du må bare henge på

Akrobatikk og styrketrening

– Føler du at folk har et feil inntrykk av hva poledance er?

Jeg tror det, men jeg personlig har ikke opplevd så mye av det. De fleste er nysgjerrige og vet at det er hard trening. Også er det nok en del som forbinder det med å være sexy og stripping. Det er også poledance, men det er ikke akkurat det vi gjør her, sier Silje og ler.


Hun trekker fram at det fine med poledance er at man kan fokusere på det man selv ønsker.

– Hoveddelen av det vi gjør kan sammenlignes med akrobatikk og styrketrening. De som liker å danse kan danse mer, og de som er mer på triks og styrketrening kan fokusere mer på det. Dette er for alle, sier Silje.

Drømmejobben

Silje stortrives med eget studio og håper de vil vokse enda mer i tiden framover. Dette er drømmejobben, forteller hun.

– Det føles ikke ut som jobb, selv om det er mye jobb. Jeg er veldig takknemlig for det som var her tidligere som ga meg muligheten til å starte opp selv, sier 31-åringen.