Gå til sidens hovedinnhold

I år må de avlyse: – Det er trist

NOME: For første gang på mange år får ikke barnehagene i kommunen besøk av brannvesenet. – Det er trist, det er et av våre største satsingsområder

Det er på grunn av koronasituasjonen. Heller ikke blir det åpen brannstasjon. Det blir i stedet invitert til digital åpen dag. Det gjelder for alle kommuner over hele landet.

– En lang tradisjon

– Vi har en lang tradisjon med å besøke alle barnehagene i kommunen. Det har vært helt topp når vi har kommet innom på besøk, så det er trist for et av våre største satsingsområder, sier brannsjef Svein Ove Kåsa i Nome og Midt-Telemark brann og redning

Han tror dette har vært fast siden 2005, kanskje enda lenger tilbake også.

Brannvernuka gjennomføres hvert år i uke 38, over hele landet. Brannvesenet bruker å besøke alle barnehagene i kommunen, noe som er veldig populært blant barna. Brannstasjonene har åpen dag på lørdag, og de har hatt veldig bra besøkstall, men det lar seg ikke gjøre.

Brannvesenet håper at de kan følge tradisjonen med barnehagebesøk og åpen brannstasjon.

I Nome er det også et ønske om å få til et lite plaster på såret.

– Det er rundt 17–18 barnehager som vi pleier og besøke, derfor håper vi å finne på noe alternativt, hvis det lar seg gjøre.

Kanskje kan Brannbamsen Bjørnis komme.....

Digital åpen dag

Men det blir i hvert fall digital åpen brannstasjon som arrangeres på Facebook og YouTube, med Bjørnis som vert.

Sendingen er lørdag klokka 11.00, og det blir det innslag fra flere brannstasjoner i Norge der seerne får være med på slokkeøvelse, redning fra stigebil, teste ut brannslanger og mye annet gøy.