To av 13 hytter solgt

SOLGT: Det er investert store summer i både infrastruktur og hyttebygg på Bjørkøya. Denne hytta er en av de få som er solgt.

SOLGT: Det er investert store summer i både infrastruktur og hyttebygg på Bjørkøya. Denne hytta er en av de få som er solgt. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

BREVIK: Tregt salg til tross, Bjørkøya utvikling har ikke lagt hytteplanene på øya på is. Denne uka legges 30 nye hyttetomter ut for salg.

DEL

Sommersol i panna, måkeskrik og bare tær i vannkanten er drømmen for mange. Ved Bjørkøya utenfor Brevik har imidlertid hyttesalget av 3,5 millionershyttene gått tregt. Etter to år er to av 13 hytter solgt, og to visningshytter oppført, uten å ha fått nye eiere.

– Det er ikke snakk om å gå ned i pris på disse hyttene, de er så store og så påkostet som vi kan ha på disse tomtene, sier prosjekt og utviklingsleder Tim Kronborg i Bjørkøya utvikling.

Av kun to hytter i første byggetrinn er solgt, bremser ikke utviklingstakten på øya. Denne uka la Bjørkøya utvikling ut 30 nye hyttetomter lenger sør, med utsikt sør og vest mot Langesund.

– Vi holder på å gjøre klart området nå. Vi ser for oss hytter som er mindre i pris og størrelse, og som kommer nøkkelferdig fra 2,6 millioner kroner.

Den rimeligste tomteprisen blir rundt 700 000 kroner for den som vil gjøre byggejobben selv.

AVKASTNING

Bjørkøya utvikling AS eies 40 prosent av Herøya arbeiderforenings feriested og med 30 prosent hver av Tim Kronborg og entreprenør Jørn Pettersen. Selv om salget ikke har gått i den takten utbyggerne hadde håpet, fortviler de ikke, forteller Kronborg.

– Byggekostnadene er gått opp, men det har ikke hytteprisene. Det er ikke voldsomme marginer i dette lenger, men vi håper å få en fornuftig avkastning på kapitalen.

80 NYE HYTTER

Bjørkøya utvikling skal ha investert mellom 30 og 35 millioner kroner på øya. Alle tomter som legges ut har vei, vann, kloakk og strøm lagt fram til tomtegrensa.

Totalt regner Kronborg med 80 nye hytter på øya utenfor Brevik og Stathelle.

– Vi har hatt mye mer interesse hittil i år, enn vi hadde i fjor på denne tiden. Men vi merker at folk tar seg bedre tid, og setter seg godt inn i beliggenhet og omgivelsene før de tar en avgjørelse. Tilbudet i Brevik og Langesund var viktig for én av de vi solgte til i fjor.

Byggetrinn tre, fire og fem vil komme, lover Kronborg, som har et tiårsperspektiv på utbyggingen.

BILFERJE

Han har merket seg at landfaste hytter og tomter på Hydrostranda har gått unna som varmt hvetebrød de siste årene.

– At vi tilbyr hytter på en øy vil nok telle negativt for noen, ofte for lokale folk som ønsker å bo på hytta og reise til og fra jobb. For andre er det positivt; de liker at det er minimalt med trafikk. Og så går det jo bilferje til Bjørkøya, sier Kronborg.

Artikkeltags