Og det var et etterlengtet moteshow i regi av Victoria & Henrik. Det første siden september 2019.

– Så ekstremt koselig å se at det er så mye folk her. Det er en stund siden sist, sa Karin Kjeldal som er en av to drivere i den kombinerte klesbutikken og kafeen.

26 modeller presenterte 113 antrekk. En av dem var hyret nesten inn fra gata, turisten Aneta fra Risør. Men hun er godt kjent i kanalbygda.

Fast sted

– Jeg har vært i Lunde nesten helt siden Telemark kanalcamping startet. Jeg har til og med vært her som vinterturist og feiret nyttårsaften, forteller hun.

Victoria & Henrik har blitt et fast sted å handle.

– Jeg har blitt kjent med de som jobber der, og det har blitt min yndlingsbutikk takket være de flotte damene. Lunde har så mye å by på. Det er det fineste stedet jeg vet om, sier hun og skryter av campingplassen og turmulighetene i bygda.

Hun og mannen trives så godt at barna hennes regner med at de flytter hit når de blir pensjonister.

– Jeg er 60 nå, så det er ikke så langt unna. Alternativt kan vi jobbe her. Vi har begge gode yrker som vi drive med på flere forskjellige steder, forklarer hun.

– Vi synes Lunde er et veldig behagelig sted. Det er et godt samhold. Det merker vi, sier hun. Og da var tanken aldri der om å si nei til å være modell.

– Det var kjempegøy. Det var første gang jeg har blitt spurt om å være modell, og det skal vi gjøre igjen, slår turisten fast.

Hun var på catwalken sammen med Heidi Stensrud som bor i Lunde. Hun syntes det var skummelt.

– I starten var det helt grusomt, men når du er trygg på den du går med, så kan du slappe. Så kan folk si hva de vil.

Artig comeback

Tone Mari Steinmoen var tilbake i hjembygda, også hun som modell.

– Dette var et artig comeback, sier hun. Ellers gjorde bygdas egen Ola Årmot en solid opptreden på catwalken, også med et innlagt nestenfall.

– Det var gjennomtenkt, ned til minste detalj, røper han og ler godt.

Med litt kalkulert humor kom moteshowet godt i mål..