Etter mange avlysninger på grunn av korona, så kom formidler ved Telemark Museum, Linnea Dahle, fram til ideen om å lage noe utendørs på Henrik Ibsen sitt barndomshjem på Venstøp denne sommeren.

– Bakgrunnen var at vi ville ha konsertserien ute, og vi ønsket å bruke hagen mer. Derfor har vi kalt det hagematiné, og det skal være to dukketeater, siden Ibsen var glad i dukketeater, så er det tre forestillinger av Lerkefugl produksjoner.

Forestillinger for alle

I den vakre hagen er det nå satt opp et telt med rundt 32 sitteplasser. For her skal det hver lørdag i juli klokka 13- gå en konsertserie som handler om ulike vinklinger rundt Ibsen. Det er i alt fem forskjellige forestillinger. De to dukketeatrene er for barn, så er det tre forestillinger for voksne. Ida Høy og Hadle Reisæter fra Lerkefugl produksjoner står bak arbeidet.

– Først ut nå på lørdag er det ''Avstand og Nærhet''- som er en konsertforestilling med Espen Elstad Gundersen og Hilde Norheim Gundersen. Den tar for seg Ibsen sin biografi, og hans forhold til Skien. De bruker da Ibsen sin poesi, som de har komponert musikk til av Espen, sier Høy.

En annen lørdag skal de ha en ny monolog med Hadle Reisæter- som heter ''Ibsen skal brenne''.

– Undertittelen er ''Ibsens ripsbusker og andre prioriteringer i Ibsen politikken''. Den omhandler hvordan det hadde vært hvis Ibsen vokste opp eller virka i Skien i dag. Hvordan hadde Ibsen hatt det da? Hva hadde han tenkt om Skien? Hadde han vært fornøyd med forvaltningen eller ikke?

–Det må dere komme for å se, ler Reisæter.

– Det er litt magisk å være der alt startet!

Førstkommende lørdag kan publikum ser fram til en koselig og tilbakelent gjennomgang av Ibsen sin relasjon til Skien. Ida Høy forklarer at den har en veldig fin musikk, og er en behagelig opplevelse rett og slett.

– Hva ser dere mest fram til selv?

– Applausen, ler Hadle.

– Godt å kunne møte publikum igjen, smiler Høy.

Linnea Dahle gleder seg til å kunne fylle hagen med liv, og forteller at folk har muligheten for å nyte den hele sommeren.

– Vi håper at folk vil komme å bruke teltet i sommer! Ta med seg en bok, kaffe og kose seg. Det skal være her i hele sommer, sier hun.

Alle billettene koster 100 kroner, for de ønsker at alle skal kunne få oppleve Venstøp.