For tredje året på rad deler TA, i samarbeid med SpareBank 1 Sørøst-Norge, ut serviceprisen Triveligst i Telemark. Før jul nominerte leserne våre de bedriftene de mener gjør det lille ekstra.

278 nominasjoner kom inn, og fordelte seg over store deler av gamlefylket – på alt fra hudpleiesalonger, elektrikerfirma og frisører til taxiselskap, matbutikker og treningssentre.

En jury bestående av ansvarlig for merkevare og samfunnsengasjement ved SpareBank 1 Sørøst-Norge Kjersti Sem Elverhøi, salgsleder i TA Eva-Lotta Slotte Thoresen og produktutvikler i TA Juni Wendelin Fasting satte seg så ned og finleste nominasjonene.

Etter å ha lest gjennom alle nominasjonene kom juryen frem til ti finalister, som du kan stemme på. De ti har blitt presentert på nett og papir de siste par ukene. Skulle du ha gått glipp av noen, eller trenger en påminnelse, får du en liten oppsummering og kan lese alle artiklene under her.

Vinneren av prisen stikker av med annonsering i TAs kanaler for 50 000 kroner. I tillegg har vi økt premiepotten øremerket noe trivelig for de ansatte fra 10 000 til 25 000 kroner. Så nå gjelder det å stemme på den bedriften du mener virkelig fortjener det!

1. Bryns Blomster, Porsgrunn

Blant nominasjonene av Bryns Blomster leser vi: «De ansatte hos Bryns blomster er alltid utrolig hyggelige! De hjelper meg alltid med å finne en blomst eller bukett som er akkurat det jeg er på jakt etter, og som passer eventuelt personen jeg skal ha gave til. De er dyktige, gir gode plante- og blomstertips/råd, og har utrolig god service!»

Før jul er det så travelt at daglig leder Bjarne Bryn (46) sender kone og barn til varmere strøk så han kan jobbe nærmeste døgnet rundt. – Jeg sover på sofaen i stedet for i sengen nå før jul. For da våkner jeg automatisk midt på natten, og da er det bare å komme seg opp på jobb igjen, forteller han.

Les også

Bjarne (46) er så travel at han sender kone og barn på sydenferie: - Da kan jeg jobbe døgnet rundt

2. Gulset Isenkram, Skien

Gulset Isenkram får rungende skryt for servicen sin. Her fra en nominasjon: «Isenkram på Gulset har den beste servicen du får. De fikser sykkelen på dagen hvis du trenger den med en gang. Flere ganger når jeg har skullet sykle hjem, har sykkelen punktert. Da triller jeg den bort der, så er den fikset i løpet av 20 minutter. De er kjempeflinke på maling og har alt man trenger.»

At Per Sigmund Isaksen (69), som startet Gulset Isenkram for 43 år siden, strekker seg langt for kundene sine, er det liten tvil om. – Vi har til og med kunder som kommer inn og leverer trygden sin, for at vi skal ta vare på den. De kommer og henter noen hundrelapper av gangen, og så må jeg holde styr på det greiene der, forteller Per.

Les også

Kundene til Per (69) leverer trygden sin i butikken hans: – Vi har nesten vært et sosialkontor

3. With love by Moen, Porsgrunn

Velværekafeen With Love by Moen blir omtalt på denne måten av en TA-leser: «Anette som driver With Love gjør virkelig alt fra hjertet, er den mest hyggelige og omtenksomme dama du noen gang vil møte! Mer serviceinnstilte, profesjonelle og hyggelige mennesker finner du ingen andre steder enn på With Love. Alltid et stort smil, positive, stå på-gjeng som virkelig fortjener denne tittelen! Uten tvil!»

I Porsgrunn møter vi driver Anette Moen (43) i sorg. For et halvt år siden gikk hennes kjære storesøster bort, for noen dager siden døde også mammaen deres. – Jeg var på jobb igjen med en gang. Jeg trener og spiser næringsrik mat. Jeg skjønner at nå trenger kroppen gode byggeklosser, sier Anette. Hun startet velværesalongen etter at hun ble syk, og har fokus på å hjelpe andre og å få dem til å gjøre det beste for seg selv.

Les også

Anette (43) mistet storesøster og mamma på et halvt år: – Hadde jeg satt meg ned i sofaen hadde jeg blitt sittende

4. Matkroken Hovin, Hovin

«Hassan og kona driver den eneste matbutikken i Hovin og står på natt og dag for at vi som bor her skal ha all mat vi trenger. Det er ikke en ting han ikke hjelper med om han har mulighet. Spesielt flink med de eldre her. Fantastisk service!», skriver en leser om den lille matbutikken på bygden i Tinn.

Allerede fra Hassan Baykus (25) var ti år var den store drømmen hans å drive en matbutikk. Drømmen sto han ved gjennom oppveksten, og gjennom alle årene med stamming. For det har ikke vært bare enkelt for Hassan og samle selvtillit nok til å ta steget ut i arbeidslivet. Én situasjon skulle endre alt. – Nå sier jeg på jobbintervju at en av mine svakheter er at jeg prater for mye, forteller Hassan.

Les også

Da Hassan møtte på jobb fikk sjefen seg en stor overraskelse: – Plutselig var jeg en helt annen person enn på intervjuet

5. Urmaker Skorve, Skien

Den tradisjonsrike urmakerforretningen på Lietorvet fra skryt fra en leser: «Anders Skorve som driver og nesten alltid er på plass. Han er like trivelig mot alle som kommer inn, om de skal ha et batteri, kjøpe en dyr klokke eller bare mase litt om ting. Han har alltid et smil og en hyggelig kommentar, mange eldre som også er innom vil ganske sikkert være enige i denne tanken.»

I 20 år drev Anders Skorve (46) urmakerforretningen sammen med sin mor Aud Skorve, etter at faren hans gikk bort. – Vi jobbet alt fra seks til elleve timer sammen om dagen. Det høres sikkert sært ut, men jeg ringte henne likevel hver eneste morgen og så ringte jeg henne igjen på kvelden, sier Anders. I mars 2020 fant han henne død hjemme, etter at han fikk en uggen følelse da hun ikke plukket opp røret.

Les også

Anders (46) og mamma Aud snakket i telefonen flere ganger om dagen: Plutselig en dag svarte hun ikke

6. Smaken av lykke, Notodden

Fudgekundene til Smaken av lykke fremstår som særs fornøyde, noe som skinner gjennom i denne nominasjonen: «Utrolig god service, den personlige servicen og imøtekommenheten hos dem er helt utrolig. En liten, men driftig familiebedrift som virkelig gjør alt for å sette kunden i fokus. Alt arbeidet de legger i hvert produkt og i prosessen bygger virkelig på kjærlighet for produktet og kunden.»

Da eldstedatteren i huset prøvde seg på å lage fudge til jul for to år siden, fikk familien ideen til det som skulle utvikle seg til en arbeidsplass for alle fem. Nå opplever de å bli gjenkjent på gaten, som følge av at de satser hardt på Instagram. – Det er kult og morsomt, innrømmer Sol Jæger (17).

Les også

Sol (15) fikk en idé – nå lever hele familien av det hun fant på

7. Sitt Ned, Skien

Selv når gatene ellers er tomme i Skien sentrum, yrer det ofte av liv inne på kafeen Sitt Ned. En gjest skriver dette: «Sitt Ned har verdens hyggeligste ansatte og bidrar til stor glede i de ofte tomme sentrumsgatene i Skien. De lager i tillegg fantastisk god mat! De fortjener virkelig denne prisen.»

– Det er viktig å ha noe meningsfylt å gå til, og det er fint å kunne bety noe for noen og være en viktig del av noens liv. På Sitt Ned jobber vi sammen og lærer av hverandre. Det er en naturliggjøring av ulikheter, sier driftsleder Anne Helene Westby (49) ved opplæringskafeen, som er en avdeling i Grep Grenland. På Sitt Ned møter vi også Jorunn Helene Bøe (38), som er så glad i arbeidsplassen sin at hun er innom på fridager også.

Les også

Jorunn (38) elsker jobben sin så høyt at hun er innom som gjest når hun har fri

8. Rockers, Langesund

Gjester og ansatte på Rockers i Langesund er ordentlig glade i puben sin. En gjest nominerer stedet med følgende begrunnelse: «Et unikt utested som tar kundene på alvor. De finjusterer arrangementer, og med liten scene har de skapt magiske øyeblikk med både kjente og ikke så kjente. De tar veldig godt vare på de lokale artistene vi har i Bamble og de er det flere av. De er serviceinnstilte og alltid i godt humør. Dørvaktene slår av en prat. Mye dugnad for at vi i Bamble/Langesund skal få en trivelig tur ut, enten for en liten øl eller en helaften med enten en konsert eller god musikk over anlegget. Tenker dette er det tryggeste, hyggeligste og mest spennende utestedet i Grenland.»

– Det er noe med miljøet her. Alle er blide og mottakelige. Ikke et vondt ord om sørlige deler av Norge, men der jeg kommer fra labber vi inn til hverandre uten å spørre. Sånn er det ikke her, men på Rockers er det sånn, forteller nordlengingen Stian Jacobsen (37). Han ble så godt mottatt første gang han besøkte Rockers, at han begynte å jobbe der gratis, og nå er han en av eierne.

Les også

Når Morgan (65) får dette spørsmålet begynner han å gråte

9. Claudias hudpleie, Lunde

De to foregående gjeveste prisene i Triveligst i Telemark har gått til bedrifter i Lunde. Vinneren for 2019 var Victoria & Henrik og i 2020 var det Heksas Kjøkken som fikk flest stemmer. I år er det Claudias hudpleie som er bygdens kandidat. En lundehering skriver: «Claudia er ei driftig dame, som alene driver Claudias hudpleie i Lunde i Nome kommune. Hun er serviceinnstilt og verdsetter sine kunder høyt. Hun brenner for jobben sin, og gjør alltid det lille ekstra for at folk både skal bli sett, hørt og bli fornøyd. Claudia er også opptatt av kvalitet, og av å holde seg faglig oppdatert. Dette gjør hun blant annet gjennom å delta på kurs, og gjennom å tilby nye behandlinger. Hun har stått på i 10 år, og ønsker fremdeles å gi liv til et av butikklokalene i den lille bygda vår.»

Claudia Therese Tveråen Næs (35) kler seg annerledes enn de fleste andre. – Nå tenker jeg ikke over det, men det var skummelt til å begynne med – å skille seg ut med fargerike klær og sånn. Folk syntes kanskje det var rart. Men det har vært mest positive kommentarer. Det er jeg glad for, sier hun.

Les også

Claudia (35) gikk i helt vanlige klær, men så gikk hun på en fest som forandret alt

10. Sterke-Nils Senteret, Seljord

I Seljord finnes det ett treningssenter, og det vet folk å sette pris på, slik det gjenspeiles i denne nominasjonen: «Sterke-Nils Senteret er eit bemanna treningssenter som ligg i tilknytning til Granvin kulturhus. Senteret har cirka 400 medlemmer frå 15 - til eldstemann som er over 90!! Det er 15 gruppetreninger, og fleire av dei er for godt vaksne. Blant ana formiddagspinning 3 dagar i veka, der det møter fast mellom 10 og 15 personar fast kvar gong. Instruktøren er over 80 år. Alle føler seg «heime» på dette treningssenteret.»

På Sterke-Nils Senteret møtte vi nettopp Tor Reiten på 82 år. – Det er kanskje uvanlig, men det er ikke så imponerende, sier han selv om å være treningsinstruktør i den alderen. – Jo, det er ganske imponerende. Du har operert begge knærne det siste året. Om du så går på krykker så kommer du og er instruktør, protesterer Mette Mo (62), som sammen med senteransvarlig Live Sørtvedt (26) står for praktisk drift av senteret.

Les også

Er dette landets eldste treningsinstruktør?

Klar for å avgi din stemme? Det gjør du her, frem til og med 18. januar.