BONUS: Vi ble ikke helt ferdige med Kvinnen i hundeburet. For etter at vi hadde publisert de to episodene om drapet på Kari Grønnestad, ble vi kontaktet av en politimann.

Krimtekniker Rune Strandskogen har inngående kjennskap til hvordan det ble arbeidet for å løse drapsgåten. Han ville gjerne fortelle sin historie. Og det får han, i en bonusepisode som ble sluppet søndag 15. mai. Lytt til den her (men du, har du ikke hørt de to første episodene, bør du lytte til dem først):

Fra søndag 13. mars utvidet TA tilbudet til publikum, da vi lanserte TA Dokumentar – vår helt egen podkast. Allerede samme dag kunne vi konstatere at satsningen er en hit.

TA Dokumentar har hittil tatt for seg to eldre krimsaker. Først ble det lansert to episoder under tittelen "Hva skjedde denne natten?". Her tar programledere Erik Edvardsen og Juni Wendelin Fasting for seg Linn Madelen Bråthens plutselige dødsfall i august 2013.

Lytt til episode 1 her:

Lytt til episode 2 her:

Linn Madelen Bråthen gikk tur sammen med en politimann natt til lørdag 3. august. De to skal ha hatt en seksuell relasjon, til tross for at de begge var bundet på hjemmebane. Linn Madelen skal i forkant ha fortalt venninner at hun ønsket å ende denne type kommunikasjon med politimannen. Han på sin side står fast på at de to aldri har hatt en seksuell relasjon.

Den natten dør Linn Madelen, etter et fall fra Breviksbrua. Lørdag formiddag blir hun skylt i land på Sandøya utenfor Brevik i Porsgrunn. Politiet går først ut i fra at det er snakk om et selvmord. Men litt etter litt får de opplysninger som tyder på noe helt annet.

Les også

Politimannen ble tatt i løgn. Et bilde ble et viktig bevis – hva var det som skjedde den natten? Hør TA dokumentar

13 000 avspillinger

De to episodene om Linn Madelen Bråthen har til nå blitt lastet ned 13 000 ganger. Vi ser også et stort engasjement i sosiale medier, og flere har tatt kontakt direkte med oss i redaksjonen. Det er helt tydelig at folk ikke er ferdige med saken, til tross for at den er avsluttet i rettssystemet.

Politimannen ble dømt for å ha forlatt 33-åringen i hjelpeløs tilstand. Men hvorfor slår ikke samfunnet seg til ro med det? Vi i media har en viktig rolle i å sette søkelys på kritikkverdige forhold i samfunnet, og riste litt der det kanskje kan ligge noe mer. Kanskje får man aldri svar på hva som faktisk skjedde.

Det gjelder også for den andre saken vi tar for oss i TA Dokumentar, nemlig "Kvinnen i hundeburet". I to episoder, som ble sluppet søndag 10. april, tar vi for oss Kari Grønnestad-saken.

En junidag i 2012 ble Kari (56) plutselig borte, etter et besøk hos datteren, svigersønnen og barnebarnet sitt. Tre uker seinere ble hun meldt savnet, men til ingen nytte. Kari var og ble borte.

Les også

Etter tre år dro politiet opp et hundebur fra elva, inni lå en 56 år gammel kvinne

Les også

– Vi skjønte fort at det var noe riv ruskende galt, for hun var jo bare borte

Hvem drepte Kari?

Først i april 2015 får politiet nye spor. En mann ringer og forteller hvor de kan finne liket av Kari – på bunnen av Skienselva.

Lytt til episode 1 her:

Lytt til episode 2 her:

Det viser seg at Kari ble drept da hun var på det besøket 4. juni 2012. Men hvem var det som påførte henne det dødelige slaget i hodet? Datteren hennes skylder på samboeren sin, mens han hardnakken hevder det var henne. Begge innrømmer å ha deltatt i å legge Kari i fosterstilling i et hundebur. Det blir også det eneste påtalemyndighetene klarer å felle dem for, og begge blir dømt for likskjending. Men er det så lett? Slipper man unna med drap kun ved å skylde på hverandre?

Allerede det første døgnet har episodene blitt spilt av 2000 ganger.

Fremover vil TA Dokumentar fortsette å grave i krimsaker, men vi vil også presentere andre typer menneskemøter og historier fra virkeligheten.

Har du tips, innspill, kommentarer eller annet? Kontakt TA Dokumenter-redaksjonen på dokumentar@ta.no.