Det sier en entusiastisk brud, nemlig Katrine Sofie Pallesen Mustikay Haugen på Gvarv. Hun gifter seg med Atle Høiseth fra samme område.

Katrine Sofie er i midten av 30-åra, Atle er cirka 10 år eldre. De har vært sammen i omtrent fem år, men det er først etter bryllupet at de formelt skal flytte sammen.

Lørdag blir det først seremoni i kirken, så blir det fest, bespisning og taler i Hørte grendehus.

Atle overrasket Katrine i slusene: – Mer romantisk enn dette blir det nok ikke

Bryllupskjolen

– Det blir en stor dag for oss begge og forhåpentlig for familiene og vennene våre, sier Katrine Sofie, cirka 85 gjester har meldt sin atkomst.

– Bryllupskjolen er klar?

– Ja, absolutt. Jeg prøvde den mandag, og den satt som et skudd. Den har vært klar i ett års tid. Kjolen er hvit i klassisk stil med langt slep.

Tar mye tid

– Å gifte seg innebærer en del planlegging?

– Ja, mye av det siste året har gått med til det, det er jo en rekke ting som skal ordnes, men vi har hatt god hjelp av familie og venner, så det har gått helt fint.

– Hvordan ser du på det symbolske omkring det å gifte seg?

– Det er noe som skjer én gang i livet, og det er en tillitserklæring fra oss begge, som vi skal leve på resten av livet. Jeg vil si det gir større tilhørighet og trygghet på mange måter. Vi blir knyttet nærmere hverandre, blir mer en familie.

Ned på knærne og fridde

Det var rett etter klokka 11.30 lørdag 27. juni 2020 at frieriet skjedde. Og det fant sted om bord i båten i slusa mellom havnebassenget i Skien og elva. TA hadde en sak om begivenheten.

Atle gikk da ned på sine knær og fridde med ringene klare. Katrine Sofie kommenterte det: – Det var fantastisk, og selvfølgelig sa jeg ja.

Hun fortalte også:

– For å være ærlig trodde jeg Atle ville snakke med meg om båtmotoren, som vi har hatt problemer med, da vi med ett var alene på båten i slusa, men det var altså et frieri han hadde i tankene.

– Mer romantisk enn dette blir det nok ikke. Og vi har fått høre at ingen andre noen gang skal ha fridd i ei sluse på Telemarkskanalen.

Mål for bryllupsreisen

I dag svarer hun slik på spørsmål om hun vil anbefale andre å gifte seg:

– Det kommer an på situasjonen. En kan ikke bare gifte seg fordi en er forelsket, en må tenke på hverdagen som kommer, hvilke verdier en har, hvordan en løser problemer og kommunikasjonen. Og for meg innebærer bryllupet at en går fullstendig inn i forholdet – og i kjærligheten.

– Og under seremonien kommer det ei tåre?

– Ja, jeg kommer nok til å gråte litt.

Når og hvor bryllupsreisen skal gå er ikke endelig bestemt. Men paret har god lyst på en tur til Den dominikanske republikk i sommer.

– Det er en del praktiske ting som må på plass, vi får se hva vi klarer å ordne. Først må vi få giftermålet i havn og feire hverandre.