Gå til sidens hovedinnhold

Til sykehus etter hundeangrep

Artikkelen er over 6 år gammel

BAMBLE/LARVIK: Krimforfatter Jørn Lier Horst fra Bamble skulle bare lufte sin egen hund Teodor, men endte opp på sykehus etter å ha blitt angrepet og bitt av en sint rottweiler.

– Det var skremmende. Jeg følte meg forsvarsløs, sier Horst til VG om den uhyggelige hendelsen mandag denne uka.

– Det var en helt vanlig morgentur, men så møtte vi en annen hundeeier med to rottweilere. Jeg så med en gang at den ene var veldig aggressiv, så vi snudde. Men hunden var for sterk for hundeeieren og rev seg løs. Den ville ta Teodor. Men idet den skulle til å angripe, klarte jeg å gi rottweileren en dytt i sida – og fikk løftet min hund opp i hodehøyde, forteller han.

Forfatteren og den tidligere politimannen som er aktuell med «Blindgang» – hans tiende kriminalroman – ble bitt til blods i venstre hånd, flere steder i ryggen og i hoften før rottweilerens eier klarte å få kontroll over den aggressive hunden sin.

Det gikk heldigvis bra med Teodor, en såkalt cockapoo – en krysning mellom cocker spaniel og puddel.

– Det hemmer meg i skrivingen, men verken jeg eller hunden har fått varige mén. Akkurat nå er det greit at det er boklansering på programmet, fordi skadene i venstre hånd gjør det vanskelig å skrive, sier han.

Eieren av rottweileren er dypt fortvilet over det som skjedde, og skal i samråd med veterinær avgjøre hva som skal skje med hunden.