Gå til sidens hovedinnhold

Hun har 130 frivillige som står parate: – Trenger du hjelp, så ring oss!

SKIEN: Menstad frivilligsentral har 130 frivillige som står parate for å hjelpe enten med en samtale eller å handle for dem som ber om det.

Det under koronautbruddet i mars i fjor at koordinator ved Menstad Frivilligsentral, Linda Åsulfsen (47) kastet seg rundt og ba om frivillige. Formålet var å bistå dem som ble sittende hjemme, uten mulighet til å handle i butikken eller at man rett og slett trengte noen å prate med.

– Responsen var overveldende, 140 frivillige meldte seg i løpet av et døgn, forteller Åsulfsen som da hadde en flust av frivillige, men ikke så mange som tok kontakt for å få hjelp eller et behov for en samtale.

En flust av frivillige har hun ennå. Noen har falt fra siden mars. Men Åsulfsen kan likevel skilte med en stor stab på 130 frivillige.

– Responsen fra dem som trenger hjelp er ikke så stor. Det var litt i mars måned, men så stilnet det hen, sier Åsulfsen som tror det berodde på at ikke så mange visste om tjenesten.

– Ring oss

– Da nedstengingen begynte i desember begynte vi med en ny runde med markedsføring, sier Åsulfsen og legger til at de også har delt ut 2500 flyers i nærmiljøet. I tillegg samarbeider de tett med nærmiljøsentrene på Gulset og Klyve.

– Også håper vi det er en effektiv jungeltelegraf der ute som kan fortelle om det vi kan tilby.

Kontoret har Åsulfsen på Menstad bydelshus som kun har kafeen åpen for publikum. Alt annet har man måttet avlyse.

– Man må ikke være redde for å kontakte oss, vi har mange som står klare for å hjelpe til, oppfordrer Åsulfsen som innser at hun dessverre har for mange arbeidsledige frivillige.

– Jeg må legge til at jeg er imponert over borgerne som slipper det de har i hendene og vil hjelpe til. Det er en god dugnadsånd der ute, mener Åsulfsen som også er sikker på at det er mange ensomme der ute som sikkert ville satt pris på en samtale.

– Jeg håper mange leser dette og ringer oss. Det er ikke høy terskel for å ta kontakt, vi har mange frivillige som vil ta den telefonen, avslutter Åsulfsen.