Gå til sidens hovedinnhold

Høydepunktet er i fare

STAVANGER: Ine Marie Andersen (20) er skadet. Poseidon sin eneste seriøse medaljekandidat under senior-NM på hjemmebane om to uker står i fare for å miste sesongens store høydepunkt.

Ine Marie trakk seg fra helgens Nordsjøstevne i Stavanger.

– Akkurat nå ser det ikke så lovende ut, men jeg håper ryggen blir bedre, og at jeg får svømt mesterskapet jeg har gledet meg til så lenge, sier hovedpersonen selv.

Poseidon arrangerer i år NM kortbane både for junior og senior. Mesterskapet, som starter torsdag 13. november. blir det eneste nasjonale seniormesterskapet denne sesongen.

Ine Marie var påmeldt til helgens Nordsjøstevne i Stavanger.

– Det er bare noen dager siden jeg bestemte meg for å ikke reise, sier jenta fra Porsgrunn.

Trener Glenn Cudmore er ikke like optimistisk.

– Vi venter på svar fra spesialist. Er dette et tretthetsbrudd er det små sjanser for at Ine Marie svømmer om knappe to uker, sier Poseidon-treneren.

Ine Marie har hatt mye uflaks både med skader og sykdom de to siste årene. Tidlig i 2019 fikk hun operert mandlene. Her gikk det meste av sesongen, og hun var ikke tilbake for fullt før nærmere jul. Da Poseidon-jenta var skikkelig på vei tilbake kom koronanedstengningen.

– Jeg har trent for fullt i hele år, og det var først for to måneder siden ryggen begynte å trøble, forteller Ine Marie som selv mener at hun var tilbake på sitt gamle nivå i høst.

Primært er Ine Marie fremdeles butterflysvømmer. Poseidon-jenta understreker at hun før helgens storstevne i Stavanger hadde to fjerde-, og en åttendeplass på de tre butterflyøvelsene på norgesrankingen i år.

– Nå har jeg mistet en del trening de siste ukene, men i toppform hadde klart målet under NM på hjemmebane vært medaljer, presiserer hun.

Mange medaljer

Ine Marie tok flere NM-medaljer både i 2017 og 2018. Hun har tre pallplasser for senior, og to juniormedaljer på butterflyøvelsene fra NM. På sitt siste langbane NM i 2018 ble Poseidon-jenta også nummer fire på 200 fri. Under det mesterskapet ble det hele seks fjerdeplasser fordelt på junior- og seniorklassen.

– Jeg var skadefri og i veldig bra form i sommer da vi skulle hatt langbane-NM, men det ble som all annen konkurransesvømming fram til i høst avlyst, forteller Ine Marie.

All svømmetrening i vann stoppet opp tidlig i mars. Utøverne trente da basis på land til tidlig i juni. Det ble ikke åpnet for konkurranser nasjonalt før i slutten av september.

– Dette har vært et vanskelig år for alle. Jeg har hatt mye uflaks både med skader, sykdom og marginer mot opp gjennom årene, men jeg gir meg ikke, avslutter den ambisiøse jenta.