Fascinerende og dyre leketøy

Leketøy for voksne gutter. FOTO: ROAR HUSHAGEN

Leketøy for voksne gutter. FOTO: ROAR HUSHAGEN

Artikkelen er over 5 år gammel

LANGESUND: Det ser ut som leketøy, men det er dyre saker. Den dyreste gravemaskinen koster 130 000 kroner.

DEL

Langesund hobbymesse åpnet dørene tidlig lørdag, og folk strømmet på. Dette er det andre året for messa, og leder Jan Aarstad er godt fornøyd.

- Vi har fått noen frafall, men vi er opp mot det antall utstillere vi håpet på, sier han.

Det var en vrimmel av hobbyer i Skjærgårdshallen, men mye er for gutta. Som det Lasse Johansen og RC lastebiler kunne tilby. Her snakker vi om lastebiler og gravemaskiner i hundretusenkroners klassen.

- Vi snakker om mye penger, men her kan en bygge opp akkurat slik en ønsker det og betale deretter, forteller han, og innrømmer glatt at det er en hobby man blir bitt av.

Langesund hobbymesse fortsetter i morgen søndag.

FOR ENHVER SMAK

Før dørene åpnet i år var det ventet at flere tusen ville ta turen innom Skjærgårdshallen i Langesund til helga.

Jan Aarstad tok initiativ til messa da han ble pensjonist. Tidligere hadde han reist land og strand rundt med sine modellbiler gjennom bedriften Jans modellbiler.

– Det slo meg at etter å ha reist på messer over alt, fra Oslo, Bergen og Hamar til Sørlandet, at det ikke var noe tilsvarende i Grenland. Så da jeg ble pensjonist så fant jeg ut at tiden var moden for å starte opp. Den første messa hadde vi i fjor, sier Jan Aarstad.

Årets hobbymesse er ikke en messe bare for dem som har modellbiler som hobby. Det blir noe for enhver smak.

– Hobby er så mangt, det er en veldig stor bredde. Vi har lagt opp til en messe der det skal være noe for alle, både for far, mor og barn. Vi skal fange hele familien. Så her er det leker for alle, det er håndarbeid av alle varianter, smykker og det meste annet, sier Aarstad.

MÅL: 5000 BESØKENDE PÅ SIKT

På forhånd var over 100 utstillere ventet. Det er ikke bare kommersielle utstillere som er på plass.

– Vi har invitert en del foreninger og klubber til å ha stand også. Så her dukker blant annet Grenland veteranbilklubb opp og det samme gjør Bamble traktorlaug. Når det gjelder de siste kan det nok være at det kommer litt større doninger enn modeller, ryktene sier at det kanskje kommer en elektrisk traktor blant annet, opplyste Aarstad før messa åpnet.

Aarstad har ikke så rent små ambisjoner når det gjelder framtiden for hobbymessa.

– I løpet av en femårs periode håper vi at vi skal klare å trekke 5000 mennesker til messa. Det er ambisiøst, men håpet er der. Vi hadde to messer i fjor, de trakk 5000 besøkende til sammen.

Artikkeltags