Ordfører Hedda Foss Five troppet tirsdag opp med den symbolske sjekken hos en av mottagerne, M.O.N.S. i Good News-senteret i Skien sentrum. Hun hadde med seg Emilie Schäffer.

De representerte begge formannskapet som deler "ut midler til organisasjoner som hjelper folk som sliter med å skaffe nok dagligvarer i den vanskelige tiden vi er inne i".

Også Skotfoss, Gulset og Klyve

- M.O.N.S. hjelper eldre og pensjonister med mat og tilbyr et sosialt fellesskap, fortalte ordføreren og trakk fram at rikdom ikke bare handler om penger, men også familiebånd og nestekjærlighet. Likevel kunne det ikke underslås at penger var nødvendig for å drive et sted som M.O.N.S.

Lederne i M.O.N.S. - en kafe som er åpen hver tirsdag og som har gratis middag og deler ut matposer - uttrykte stor takknemlighet over bidraget fra formannskapet. De var ikke i tvil om at de 25 000 kronene ville sikre driften for hele 2023.

M.O.N.S. står for øvrig for mat, omsorg, nestekjærlighet og samtaler. Mottoet er: "Fra ensomhet til flersomhet".

Det er tre andre organisasjoner som også mottar 25 000 kroner hver i denne omgang. Det er Skotfoss matutdeling - som har utdeling hver tirsdag; det er Gulset nærmiljøsenter og Klyve nærmiljøsenter - begge deler ut gavekort til trengende i sin bydel.