Dennis (16) trolig reddet av hjelmen

Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

SKIEN: Hjelmen kan ha reddet livet til Dennis Elvig Thorkildsen (16), da han falt i skibakken på Gautefall lørdag. Nå takker Dennis og familien Røde kors for den umiddelbare og raske innsatsen.

DEL

Det som skulle være en hyggelig dag i bakken sammen med kameratene endte dramatisk for Stathelle-gutten i helgen. Ingen har helt klart å formidle hendelsesforløpet, men på twin-tip skiene faller Dennis hardt med hodet mot et knallhardt og isete underlag.

Kameratene hans skjønner raskt at det er alvorlig og får tak i Røde Kors patruljen som har vakt på stedet.

Lene Elvig Sjøstrøm, mammaen til Dennis, var hjemme på Stathelle da hun fikk beskjeden, og reiste umiddelbart til stedet. Da sto også luftambulansen klar til å ta ham med seg.

- Det var en helt forferdelig og grusom situasjon. Det store sjokket kom nok likevel da jeg kom til sykehuset og så traumeteamet på 10-15 stykker som sto klare til å ta ham imot, forteller hun.

VED GODT MOT

Dennis hadde heldigvis hjelm på seg da ulykken inntraff. Likevel ble det konstatert en hjerneblødning på sykehuset. Han sliter med korttidshukommelsen, men er ved godt mot. 

- Han husker absolutt ingenting fra fallet selv, så akkurat hva som har skjedd vet vi ikke, forteller Elvig Sjøstrøm.

Tankene på hva utfallet hadde vært om han ikke hadde brukt hjelm, har også kommet.

- Vi vet jo ikke, men vi tenker selvfølgelig at skadeomfanget hadde vært mye verre, sier hun.

TAKKER RØDE KORS

Fra sykesenga sender nå Dennis en takk til Røde Kors via mammaen. Han er glad for å kunne formidle at den bevisstløse gutten de kom til, er på bedringens vei. En stor takk og rosende ord sendes også fra resten av familien til helsepersonellet.

- De var fantastiske, og gjorde en kjempeinnsats med ham i bakken. Det samme var det med alle de andre som var involvert, presiserer hun.

HEKTISK HELG

Røde Kors hadde mannskaper ute ved skianleggene på både  Gautefall, Lifjell og Haukeli i helgen.

Etter en ellers rolig vinterferie ble det mange skader den siste helgen. Bare på Gautefall ble det meldt om 13 skader i løpet av helgen, opplyser Bjørn Sodeland, kommunikasjonsleder i Røde Kors.

Også på Lifjell måtte en person fraktes til sykehus med luftambulanse lørdag. Ifølge Sodeland dreide det seg om et fall på fire meter i forbindelse med et hopp.

BRUDD OG KUTT

På Haukeli tok Røde Kors hånd om sju pasienter lørdag, og to fredag. Røde Kors har også gjennomført en vellykket øvelse på Haukeli sammen med Norske redningshunder.

- Det går mye i brudd, kutt og nakkeskader, og vi har også hatt en hjertepasient, forteller Bjørn Sodeland.

Det blir dessuten mange håndleddskader i forbindelse med fall.

Det meldes videre at underlaget har blitt veldig hardt mange steder etter væromslagene i det siste.

Artikkeltags