Team fritid tilbyr kultur- og fritidstilbud til barn og unge i Skien kommune. Denne mandagen besøkte 18 ungdommer fra Positiv fritid bokseklubben.

For alle

– De ville prøve seg hos oss - og selvsagt sa vi ja til det, sier Charles Søderholm i Skien bokseklubb.

Han forteller om 20 ivrige boksere i den lokale klubben som holder til i Skien sentrum, i en del av Arkaden-bygget.

Men bokseklubben har plass til flere og vil gjerne vise hva de driver med.

– Dette er det vi kaller «Positiv fritid», et gratistilbud til alle mellom 13 og 19 år hver mandag. Dette er for de mange som ikke er med på organiserte aktiviteter. Det eneste som kreves er påmelding, forteller Harald Gravalid og Gerdt Henrik Liland i kommunes kulturavdeling.

– Vi har prøvd speedway, gokart, BMX, isbading, toppturer, kanopadling og vi brenner bål i skogen, ja alt du kan tenke deg. Og så får alle som er med gratis mat etterpå, legger de til.

Bokseklubben har også treninger for Telemark parkinsonforening, og de har aktive boksere som hevder seg bra på nasjonalt nivå.

Comeback-suksess

For 11 år siden sluttet Joakim Havem (28) som bokser. Nå er trebarnsfaren tilbake i ringen. I Grimstad sist helg vant han igjen, denne ganger etter at motstanderen hadde tatt tre tellinger og dommeren stoppet kampen. Nå ser 28-åringen fram mot NM.

Klubbens ferskere boksere fikk også prøvd seg i Grimstad. To av dem som debuterte, Stiben Edvardsen og Embrik Aas, klarte seg veldig bra, ifølge Charles Søderholm.

Nicolai O. Møller fikk også en treningskamp i Grimstad.

– Vi har forklart kommunen og andre at dette er så mye mer enn boksing. Vi har allerede den Parkinson-gjengen med oss, og det ringer rektorer fra skolene og spør om tilbudet vi har her. Vi setter vi pris på at Team Fritid er her nå. Boksing er også en viktig del av intergreingen. Mange her, rundt halvparten, er fra andre land og flere har prøvd forskjellige idretter, men ikke funnet sin plass før de kom hit. Så vi gjør en del samfunnsnyttig, avslutter Charles Søderholm.