Sommerflørt med ny vokalist

– ET BRA KONSEPT: Den nye utgaven av Tre Sopranos møttes torsdag til første felles øving med deler av bandet. F.v. Lars Tinderholt, Hilde Norland Gundersen, Solveig W. Vestøl, Lise Mæland, Jan Inge Nilsen og Espen Gjelstad Gundersen. Frøydis Grorud og Per Einar Watle var ikke tilstede da bildet ble tatt.
FOTO: ANNE-LISE SURTEVJU

– ET BRA KONSEPT: Den nye utgaven av Tre Sopranos møttes torsdag til første felles øving med deler av bandet. F.v. Lars Tinderholt, Hilde Norland Gundersen, Solveig W. Vestøl, Lise Mæland, Jan Inge Nilsen og Espen Gjelstad Gundersen. Frøydis Grorud og Per Einar Watle var ikke tilstede da bildet ble tatt. FOTO: ANNE-LISE SURTEVJU

Artikkelen er over 5 år gammel

Da Solveig Walaas Vestøl øvde med Tre Sopranos for første gang, satt samspillet som ei kule.

DEL

Nå gleder ensemblet seg til å presentere den nye vokalisten for et større publikum med «nye» Tre Sopranos.

 Det vil skje når vokaltrioen med band slår til med konserten «Den store sommerflørten». Publikum må imidlertid smøre seg med tålmodighet: 7. og 8. august er datoene, og stedet blir mest sannsynlig Brekkeparken i Skien.

– Det er stas å komme i gang igjen. Prosjektet er for bra til å legges ned, sier Hilde Norland Gundersen som har sunget i gruppa siden starten i 2008.

Anne Gravir Klykken og Nina Gromstad måtte etterhvert prioritere bort Sopranos-prosjektet, og Lise Mæland fra Sandefjord og Solveig Walaas Vestøl utgjør i dag de to øvrige vokalistene. Musikerne er de samme som før.

ET VAREMERKE

Sistnevnte er nyeste blad på stammen. Solveig er født og oppvokst i Oslo, men har bodd de siste 15 årene i Grenland. Hun har kor- og kirkemusikalsk bakgrunn, og ble bedre kjent med Hilde gjennom det tverrkirkelige «Til himmels»-prosjektet.

Nå må hun forberede seg på et bredere publikum.

– Vi har fått veldig god respons etter at vi lanserte henne som nytt medlem, men mange er kanskje spente på hva de vil få høre nå. Vi ønsker å beholde overraskelsesmomentet og ha stor bredde i det vi gjør. Det er blitt vårt varemerke, sier pianist og kapellmester Espen Gjelstad Gundersen.

TRENGER NYE ANSIKTER

Som aktiv musiker i Telemark er han klar over at flere av dem kan oppfattes som gjengangere i media og på scener rundt omkring. Derfor er det ekstra gøy å presentere et talent som ikke har vært mye framme i rampelyset ennå.

 – Det er mange av de samme ansiktene som går igjen, men det er ikke det reelle bildet som vi ser. Vi ser folk lokalt som vi har stor respekt for, men som ikke er like synlige, hevder Espen.

– Nå skal vi vise fram Solveig, fastslår Hilde.

BREDDE OG FRIHET

Både sangere og musikere ser på Tre Sopranos som et sted det er gøy og sosialt å være. På repertoaret står alt fra folketoner via The Beach Boys til jazzperler og Monica Zetterlund.

– Vi har mange innfallsvinkler, men jeg tror vi er ganske samstemte på hva vi vil gjøre og ikke gjøre. Det blir en naturlig rød tråd, sier Lise Mæland.

 – Vi liker mange sjangere, men har et felles uttrykk, supplerer Espen.

– Vi er også publikumsvennlige. Det skal være vakkert, tøft og med en dose humor, skyter Hilde inn.

Hun beskriver Solveig W. Vestøls vokal som full av soul og gospel. Solveig hevder at hun liker å leke i forskjellige sjangere, og hun har sans for pop og rock av det kommersielle slaget.

STORT LAG

– Vi satser friskt og gir oss ikke. Det er like bra, bare annerledes. Vi trenger nytt blod i Grenland, sier Hilde Norland Gundersen.

Resten av gruppa består av Frøydis Grorud på saxofoner og fløyte, Per Einar Persen Watle på gitarer, Jan Inge «Jango» Nilsen på trommer og perkusjon, og Lars Tinderholt på bass.

Gjengen hadde mange navn på blokka da de begynte å lete etter en ny sopran, og de ble glade da Solveig sa ja.

– Vi er ikke bare tre solister, vi er et ensemble, men det finnes mange solister som ikke er vant til det, opplyser Hilde. I første omgang øver bandet inn en sommerkonsert, men de utelukker ikke helt at det kan bli julekonserter i år også.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken