Åtte branner kan være påsatt

Artikkelen er over 5 år gammel

BAMBLE: Brannvesenet i Bamble har opplevd en svært hektisk påske. På noen dager har de vært ute på åtte branner, som kan være påsatt.

DEL

Ingen mennesker eller hus skal ha kommet til skade i de åtte kratt og grassbrannene. Det var imidlertid ingen garanti for at dette ikke kunne utviklet seg til en stor og alvorlig brann.

FLAKS

- Det er ofte litt flaks inne i bildet for at en brann ikke kommer ut av kontroll, sier brannmenster Morten Meen Gallefoss i Bamble brannvesen.

I påsken var det sju branner innenfor et begrenset geografisk område, så brannvesenet heller mot at de trolig er påsatt.

FORBUD I GRENLAND

- Det er opp til politiet å etterforske dette, men mye kan jo tyde på det, fortsetter Gallefoss. Både han og 110-sentralen i Telemark advarer mot at det nå kan være svært tørt i gress og kratt.

Forbudet mot å tenne opp bål i utmark trer ikke i kraft før om en uke, men det er uansett ikke lov å brenne bråtebrann i tettbebygde strøk i Grenland. Dette er først og fremst ikke på grunn av brannfaren, men er hjemlet i forurensningsloven for å beskytte astmatikere som kan bli syke av røyken.

FLERE ER ANMELDT

- Vi gir vanligvis først advarsler i slike saker, men har flere ganger gått til anmeldelse, sier Gallefoss. Dette blir da en politisak med straff i form av bøter.

Det er forbud mot åpen ild i skog og mark i perioden fra 15. april til 15. september.

SVIDDE AV 400 KVADRAT

Tirsdag ettermiddag var det enda en gressbrann i Bamble, nærmere bestemt i Hellestvedtveien.

Politi og brannvesen har vært på stedet, og det var en flekk på 20 ganger 20 meter som var svidd av. Brannvesenet fikk slukket brannen uten videre problemer.

Politiet etterforsker saken videre.

Artikkeltags