Her skal de flytte inn: – Spis sunt uten å bli blakk

SKIEN: De har lenge prøvd å få lokaler. Nå har organisasjonen Skotfoss-Skaren endelig lykkes. – Vi ønsker å være en møteplass og vil holde gratis kurs.

DEL

– Vi har opplevd et voldsomt trøkk.

Den nyopprettede organisasjonen Skotfoss-Skaren har sett et økende behov for et nærmiljøsenter. Siden i vår har de sett etter passende lokaler. Nå har de fått lokaler i Skotfossveien. Et falmet skilt sladrer om at Kjøkkenfornyeren har holdt til her for mange år siden. En del oppussing gjenstår før lokalene er klare til bruk. Nå håper de politikerne vedtar at det blir nærmiljøsenter på Skotfoss.

– I første omgang har vi søkt Skien kommune om 150 000 kroner til å starte opp. Vi kommer til å drive med sosiale prosjekter uavhengig av om vi får midler eller ei, sier Cathrine Gundersen. Hun startet organisasjonen i januar.

- Til å begynne med hadde vi ingen frivillige medlemmer. Nå har vi 12, forteller Marita Kold Gundersen.

Stort trøkk

Sistnevnte er primus motor for matutdeling til vanskeligstilte. Fra et lager på Skotfoss bruk deler de ut mat til vanskeligstilte.

– Det begynte med 15 familier som trengte mat i vår, men da andre nærmiljøsentre stengte dørene i sommer økte tallet til over 50. Man skulle kanskje tro at det ville synke da andre nærmiljøsentre åpnet igjen, men det har det ikke gjort. Vi er heldige som har fått låne lokaler på Skotfoss bruk, men vi trenger lokaler med tilgang til vann, sier Cathrine.

Kurs i ernæring

Marita står i bresjen for å lære ungdommer hvordan de kan spise riktig mat, uten å bli blakke.

– Det er stor etterspørsel etter kurs om sunn mat og husholdningsøkonomi. I de nye lokalene kommer vi til å holde mange gratis kurs, lover Marita. Når de henter matvarer fra Matsentralen i Larvik, er det først og fremst næringsrik mat, samt frukt og grønt de prioriterer.

– Vi henter ikke godteri og kaker, hvis det ikke er noen som har bursdag eller selskap.

Inkludering

Nærmiljøsenteret skal være et sted der ungdommer, enslige og innvandrere føler seg velkomne.

– Ann-Karin Arntzen Viki får ansvaret for inkludering. Senteret skal også være en møteplass for andre organisasjoner.

Cathrine håper å få på plass et nærmiljøsenter en gang før jul.

– Eieren av bygget holder på for fullt. Vi har et stort behov for å løfte miljøet på Skotfoss.

Artikkeltags