Iskremsesongen er i anmarsj. I løpet av året selger Circle K nesten 100 000 softiser i Telemark. Og ingen i Norge serverer flere enn Helén Windsvoll, Linda Carlsen og stasjonskollegene i Heddal i Telemark, ifølge en pressemelding fra Pressenytt skrevet for Circle K Norge.

– For åtte-ni år siden bestemte vi oss for bygge en isdestinasjon i Heddal. Dét vil jeg si vi har klart, sier Helén Windsvoll.

Telemark hevder seg godt

Stasjonen hun eier, Circle K Heddal, solgte 18 001 softis i fjor. Ingen norske stasjoner i Circle K selger flere. Nærmest kommer Circle K E18 Horten med 17 958 solgte is.

– Vi har et sterkt konkurranseinstinkt her på Heddal. Gjennom hele året hadde vi en tøff kamp med Horten om hvem som skulle servere mest softis til kundene. Det smaker godt å komme på førsteplass, selv om det var en knepen seier, sier Windsvoll.

I Telemark-regionen ble det solgt til sammen 92 995 softis ved Circle K-stasjoner i fjor. Foruten stasjonen på Heddal utmerket særlig Circle K Drangedal, Circle K Høydalsmo, Circle K Telemarksporten, Circle K Bø i Telemark og Circle K E18 Bamble seg med høyt volum på softissalget.

Stasjonene Drangedal og Høydalsmo havner faktisk helt oppe på 8. og 9. plass i softissalg på landsbasis.

Populær i mange tiår

Den fløyelsmyke softisen dukket for første gang opp i Norge sent på 1950-tallet, og har holdt seg i popularitet gjennom tiårene. Sammen med blant annet kuleis, milkshake og frappe er den en del av Circle K Norges satsing på avkjølende og forfriskende matvarer.

– Totalt serverte vi 948 937 softiser i kjeks eller beger på selskapets stasjoner i løpet av fjoråret. Etterspørselen er stor i alle deler av landet, men vi selger spesielt godt i Vestfold, Telemark og Nordland. Nesten hver tredje softis vi lager, spises her, sier Mia Cathrine Tveit Stoknes, som leder kategori- og butikkutvikling i Circle K Norge.

- Men hvorfor er folk her så ualminnelig sugne på softis?

– Jeg tror jungeltelegrafen har en del å si. Mange mener vi har den beste softisen, og de forteller det videre til andre. Vi har blitt et fast stoppested for alt fra pensjonister på tur og barnefamilier med sykler, til arbeidsfolk, ungdom og hyttefolk. En del skal ha softis selv når det regner og snør, sier Linda Carlsen, daglig leder på Circle K Heddal.