Gå til sidens hovedinnhold

Her øver de før de skal møte kronprinsen

Artikkelen er over 2 år gammel

PORSGRUNN: Kronprins Haakon Magnus gjester byen onsdag for å snakke med barn og unge. Vi gir deg oversikten over det kongelige besøket.

Mandag ble det avholdt generalprøve før det fire timer lange rojale besøket onsdag.

– Vi passer på at alt ser bra ut, og at alle som har en rolle under besøket møter opp og vet hva de skal gjøre, forteller kommunikasjonssjef Hege Schjøth Øverås i Porsgrunn kommune.

27. februar kommer kronprinsregenten på besøk til Porsgrunn. Klokka 13 er det gode muligheter for å se den kongelige gjesten i Rådhusparken og på veien mot Ælvespeilet, som gjøres til fots.

Stort sikkerhetsoppbud

Kronprinsen er landets regent da kongen og dronningen er utenlands under besøket. Det betyr et ekstra sterkt sikkerhetsoppbud, forteller Øverås.

Formålet med besøket er å møte barn og unge i kommunen og bli kjent med deres hverdag. Opprinnelig skulle kronprinsregenten legge ned en grunnstein i Kjølnesparken, der kommunen bygger ny idrettshall og svømmehall, men planene er endret, og han skal i stedet signere en porselensflis som skal mures inn i idrettsanlegget.

Flere hundre barn

Etter besøket i Kjølnesparken vil kronprinsen spise lunsj med Ungdomsutvalget ved det nye hotellet på Kammerherreløkka, og høre om barn og unges deltakelse i lokaldemokratiet.

Store deler av det fire timer lange besøket er forbeholdt inviterte, men flere hundre barnehagebarn har allerede meldt at de skal legge turen til rådhusparken for å møte kronprinsregenten. Parken pyntes med vimpler og flagg, det blir korpsmusikk og boller.

– Vi håper mange vil møte opp litt før klokka 13 og er på plass når kronprinsen kommer til rådhusparken. Denne delen av programmet er åpent for alle, sier Schjøth Øverås.

Besøket avsluttes i kommunens kulturhus Ælvespeilet. Der vil barn og unge i lag og foreninger viser fram sine fritidsaktiviteter.