Det er faktisk mulig å kjøpe hytte uten å vinne i Lotto eller ha en haug med millioner på bok. De rimeligste hyttene som ligger til salgs i Telemark for øyeblikket er prissatt til langt under millionen, og en del av dem under 500.000 kroner også. Den rimeligste hytta som ligger ute på Finn.no nå koster bare noen månedslønner – eller 130.000 kroner. Hytta ikke langt fra Seljord sentrum er ikke overraskende et renoveringsobjekt, men har innlagt strøm. Toalettbesøket må gjøres på en utedo.

– Den ligger om lag 3,8 kilometer fra Seljord sentrum, i Grunningsdalen. Selve hytta er et renoveringsobjekt, men beliggenheten er veldig vakker. Den ligger idyllisk til, sier eiendomsmeglerfullmektig Johanna Tessem Sagmo hos Advokat Inge M. Evja AS i Kviteseid.

Stor interesse

Hun opplyser at det er vei nesten helt fram til hytta på 36 kvadratmeter, som har flott utsikt.

– Grunningsdalsvegen går forbi hytta og videre til øvrig bebyggelse lenger oppe, sier Sagmo.

En så rimelig hytte er ikke overraskende interessant for mange.

– Det har vært veldig stor interesse for den. Etter at annonsen ble publisert i april, har det vært jevnt over med henvendelser. Inntrykket mitt er at det prisen og beliggenheten som gjør at den er interessant, sier hun.

Sagmo opplyser at det for øyeblikket ligger inne et bud på hytta i Seljord.

På 1100 meters høyde

Den nest rimeligste fritidseiendommen er en hytte på 119 kvadratmeter ved nedlagte Øysteinstul stasjon på Sørlandsbanen, øst for Notodden. Prisantydningen for hytta fra 1920 er bare 350.000 kroner.

I landskapsvernområdet Brattefjell/Vindeggen i Åmotsdal ble det bygget en hytte i 1974 på rundt 1100 meters høyde. Det er den minste hytta i Telemark som ligger ute for salg på øyeblikket, med kun 21 kvadratmeter. Her ønsker selgerne 450.000 kroner for å kvitte seg med fritidsboligen.

Til sammen er det sju hytter i Telemark til salgs for en halv million kroner og lavere. Hvis du legger på en halv million så er det 14 steder til å velge mellom.