Gå til sidens hovedinnhold

Her kan du dra på strandyoga i sommer

Holder strandyoga på Malken. – Jeg ønsker at folk skal prioritere egentid i en hektisk hverdag, sier instruktør Therese Fremstad.

PORSGRUNN: I sommervarmen kan Fremstad friste med yoga på Malkenstranda mellom Heistad og Skjelsvik - Dette er et tilbud for alle, hvor man kommer nærmere både natur og sjø, forteller hun.

Tilbud både inne og ute

Dette året startet strandyogaen noe tidligere enn vanlig på grunn av koronasituasjonen. Ellers holder Fremstad yogatimer både på klubbhuset på Eidanger og hos Yoga Grenland.

– Jeg holder yogakurs ute mandag ettermiddag og tirsdag om morgenen, sier Fremstad.

Det har som regel vært en god gjeng på åtte til ti stykker som har møtt opp på stranda.

– Det viktigste med yoga er ikke å prestere, men å lytte til kroppen og pusten. Det handler om å øke kroppsbevisstheten og tilstedeværelsen, forteller Fremstad.

Timene kan avlyses på grunn av dårlig vær, men i løpet av to av de tre siste årene hun har holdt yogatimer utendørs, har ikke det vært nødvendig. Til tross for en regntung helg, ser prognosene framover gode ut for utendørsyoga.

Selv har hun praktisert yoga i 10 år, og tok yogautdanning i 2016. Siden har Fremstad videreutdannet seg i yogaterapi, anatomi og Yin Yoga. Fremstad selv sier hun er genuint interessert i å videreformidle yoga til andre, og ønsker at flere skal få oppleve gleden og de gode effektene av yoga.

Fornøyde deltakere

Flere av damene som har møtt opp på Malken skryter også av yogaen.
For Hilde har yoga i rekonvalesensen etter alvorlig sykdom gitt økt styrke og smidighet, samt bedre balanse.

– Yoga har redusert smerter og spenninger i kroppen, og jeg sover bedre enn før. Å gjøre yoga ute med en flink instruktør gjør at jeg er helt til stede i øyeblikket med skjerpede sanser, og finner ro i kropp og sinn, sier Hilde.

Fremstad forteller også at man ikke skal tenke over vanskelighetsgrad. Yoga passer for alle, og kan tilpasses.
Dette kan deltaker Astrid bekrefte.

– Jeg tenker ikke så mye over at jeg skal ha noe utbytte av dette, jeg tar imot de gode instruksene og lar kroppen lystre så godt den lar seg gjøre den dagen. Dette er en time med lite krav, forteller Astrid.

Oppfordrer menn til å prøve seg

Det er for det meste damer som møter opp på yogakursene, med unntak av noen få menn som har prøvd seg.

Fremstad håper at flere menn skal gi yoga en sjanse, og oppdage fordelene det kan bringe med seg. Det er mange som lever i en hektisk hverdag, og som også sitter mye på jobben sin. Nettopp derfor oppfordrer hun flere til å drive med yoga, slik at man får roet ned og brukt kroppen sin på en god måte samtidig.

– Man blir litt avhengig av dette når man først starter, og etter å ha drevet med yoga i en lengre periode selv hadde jeg lyst til å dele gleden videre med andre. Jeg håper også at flere menn vil prøve seg, og droppe noen av fordommene som kanskje er knytta til yoga, avslutter Fremstad.

Man kan melde seg på strandyoga enten via hennes Facebooksider, eller ved å ta kontakt direkte med henne.