Gå til sidens hovedinnhold

– Her har vi fått mye for pengene

Det er nøyaktig ett år siden bestillingen kom. Onsdag var det presentasjon av det flotte lekeanlegget på Nome statlige mottak. – Her har vi fått mye lekeapparat for pengene.

Det sier nestleder Helge Strand på asylmottaket.

– Dette er en stor dag. Vi er glade for at det har gått så kjapt sier han. Lekeanlegget har kommet på plass etter at Sparebankstiftelsen Holla & Lunde ga 300 000 kroner i gave til asylmottaket for nøyaktig ett år siden, øremerket lekeapparat. Lokalleverandøren Søve produkter fikk oppdraget, og onsdag var det høytidelig åpning med snorklipping.

– Det funker

Helge Strand går også god for kvaliteten.

– Vi har fått prøvd det allerede og det funker, slår han fast.

Rammene rundt skulle imidlertid vært litt annerledes.

– Vi skulle gjerne hatt en storslagen fest med barn, foreldre og fullt hus. Men som alle vet så går ikke det, sier han og takket sparebankstiftelsen for den storslåtte gaven.

– 300 000 kroner høres mye ut, men når en skal bygge store lekeapparat så går pengene fort. Men vi har fått veldig mye lekeapparat for pengene. Søve har gitt oss gode priser, og det samme gjelder underleverandørene, påpeker han.

– Det er nok ikke her Søve produkter henter sitt overskudd, påpekte ordfører Bjørg Tveito Lundefaret under åpningen.

En takknemlig nestleder ga sjekken til daglig leder Elna Strømme i Søve produkter.

– Så da forventer jeg ingen faktura, spøkte han.

– Vi er glade for å kunne levere, og så håper vi at det blir et flott aktivitetssted, svarte hun.

– Det kommer det til å bli, det kan jeg garantere.

Blir litt rørt

Med snorklipping fra ordføreren fikk åpningen et høytidelig preg.

– Jeg blir litt rørt, som jeg alltid blir her på mottaket. Det er alltid noe stort som skjer her, enten det blir lagt ned eller åpnet igjen. Nå har det blitt flotte fritidsmuligheter, og det ble veldig fint, sa hun.

Hun ser på det som en velkommen tilbake-gave fra hele Nome-samfunnet.

– Det var mange som stod på da vi mistet asylmottaket. Det er mye symbolikk i denne gaven. Vi er med på dette alle sammen, og vi håper på stor aktivitet.

– Det var artig å få oppdraget. Det som var her fra før av, var ikke så mye å rope hurra for. Nå har det blitt ganske bra, og dette er noe som kommer til å holde i mange år, sier Strømme.

Mottakets hjerte

Det har allerede blitt populært for de yngste på mottaket.

– Det kryr av unger, og vi har fått et samlingssted. Dette er stort og flott, ikke noe knuslested. Det blir også et sted for voksne. Det her blir mottakets hjerte, og der det skjer. Nå mangler vi bare noen nye benker, så dette blir dette virkelig bra, sier Helge Strand.