Tokke kommune melder på egen nettside at 18 nye boligtomter i Høydalsmo blir lagt ut for salg 1. februar.

Her lokker kommunen med store tomter i naturskjønne omgivelser med fine turløyper og skiløyper, fine lysforhold og nærhet til skole, barnehage og idrettsanlegg.

Halvparten av de 18 tomtene koster 200 000 kroner per stykk, mens den andre halvparten koster 250 000 kroner per stykk. Det er på det rene at det er vanskelig å finne billigere tomter enn dette.

– Null tilkoblingsavgift og byggegebyr

Gunnar Aabø Kilen i Tokke kommune har også enda flere salgsargumenter på lur, deriblant en fast lav strømpris hele året.

Som tidligere omtalt i TA og flere andre medier, innbyggerne, næringsdrivende og hytteeiere i Tokke betaler aldri mer enn 37 øre per kilowattime (kWh), før moms og avgifter.

– Det er lave strømpriser i hele Tokke kommune. Ikke nok med det, vi har heller ikke noen tilkoblingsavgift for vann og kloakk, og heller ikke byggesaksgebyr på nye boliger. Nå varierer disse gebyrene en del fra kommune til kommune, men noen steder kan det være snakk om ganske store beløp, sier Kilen, som konstaterer at de som kjøper boligtomt her får mye for pengene.

Tomtene som nå legges ut i Bakken aust blir en del av det eksisterende boligfeltet i Høydalsmo, og de første husa her ble bygd på 70-tallet. Boligfeltet ligger i nærheten av E134, samtidig som det ligger i naturskjønne omgivelser og har gode lysforhold.

50 mål totalt

– Området som nå legges ut er på rundt 50 mål totalt, og størrelsen på tomtene varierer fra cirka ett mål til to mål. De fleste tomtene er på mellom 1200 og 1400 kvadratmeter, sier Kilen.

Under pandemien er det mange som har fått god erfaring med å ha hjemmekontor, og de nye tomtene får naturligvis fiber for bredbånd.

Kilen sier at kommunen straks skal ut med et anbud på jobben med vei, vann- og kloakk til de nye tomtene.

– At det vil komme på mer enn det vi vil få inn for disse tomtene, det vil det nok. Så dette bør være gode tomtepriser. Tomtene ligger veldig bra til i Høydalsmo, med gang- og sykkelvei til skole og ny barnehage som er under oppføring, og til idrettsanlegg, sier Kilen.

I Høydalsmo er det en Joker-butikk og en bensinstasjon.

– Det er også mye som skjer ved industriområdet ved bensinstasjonen, der har Vest-Telemark næringsbygg kjøpt ei av tomtene, forteller Kilen.

Det er satt noen vilkår for tomtene som selges, deriblant at det kun er privatpersoner som kan kjøpe, tomtene kan ikke videreselges og det må bygges innen to år. Byggesøknad må sendes innen ett år, og dersom tomta ikke er bebygd innen to år, blir tomta tilbakeført til kommunen og kjøpesummen tilbakeført til kjøperen.