Det har ikke vært mye teatersprell den siste tiden, og nå er det høyst på tide mener Henrik Bøe Larsen. Han har drevet med improteater i flere år, og synes det er på tide å underholde litt igjen.

-Vi har ikke tålmodighet til å vente lenger. Det er mye å ta igjen, og mye å få ut, sier Henrik Bøe Larsen som tar meg seg sin lille kohort til Sitt Ned torsdag 11. februar. Det er planlagt fem show fram mot sommeren, ett show i måneden.

Mat, øl og show

– Vi får se hva Bent sier på søndag da, men vi spiller iallfall for ti publikummere. Og de kan jo kanskje kose seg både med mat og en øl, sier Henrik, som spilte tre show i Brekkeparken i sommer – og det var da stort sett utsolgt med 50 – 60 publikummere hver gang. Totalt er det blitt nærmere 100 show siden oppstart i 2017.

Gutta han har med seg er Thomas B. Lien som er intet mindre enn norgesmester i teatersport, det er standupkomiker og videoblogger Jahn Gorakh Bremdal fra Porsgrunn, det er Igor Dunderovic som er dramatiker og visesanger, det er Simon B. Lien som er skuespiller og markedsfører, og pianist Bård Thorstensen.

– Det er vi som har spilt sammen de siste tre årene, forteller Henrik.

– Vil savne Trump

Til å begynne med spilte de fast på Folque, etter det gjestet de Brekkeparken. Nå blir det Sitt Ned.

– Vi booka oss inn allerede i høst, men jeg er realist og tenker at vi ikke får noe særlig publikum før jul, men nå hadde vi ikke tålmodighet til å sitte på gjerdet å vente lenger.

De kaller seg «Norges Lykkeligste» og leverer aktualitetshumor.

– Den store prøvelsen er jo å unngå korona-humor, sier han som innrømmer at de kommer til å savne Trump.

– Donald har jo forlatt kontoret og stukket til Florida, så vi kommer nok til å savne han litt. Ellers er vår viktigste inspirasjon lokalavisene, forteller Henrik som begynner å bli en veteran på teatersport.

– Ingen har sett dette før

I første rekke har de satt opp fem show.

– Vi skal ivareta smittevern og det er ingen fare for at vi skal ta opp folk på scenen. Det blir en eksklusiv greie og vi spiller for dem som kommer. Vi kjører vipps-betaling og håper jo at vi kan greie å gå i null. Det hadde vært hyggelig. Vi vil livestreame den første forestillingen, forteller han og lover mye gøy fra scenekanten.

– De som har sett oss før vet hva det går i, vi har en ganske fast gjeng som følger oss. Men vi kjører dagsaktuelt og dermed kan ingen si at de har sett det før, sier han avslutningsvis.