Gå til sidens hovedinnhold

Her er det ingen skikrise å spore

SKIEN: Mens flere opplever tunge tider, er situasjonen en ganske annen i Herkules ski.

Rekrutteringen av unge skiløpere er nemlig god i skiensklubben. De siste fire årene har det vært jevn økning, og nå samles nesten 30 barn mellom seks og 12 år på trening hver uke.

– Vi har hatt god vekst i den aldersgruppa de siste årene. Vi ligger på 30 medlemmer, og er cirka 25 stykker på hver trening. Det er bra tall. Man hører rundt forbi at andre har en nedadgående kurve på grunn av dårlige vintre og den slags. Vi har ikke de beste forutsetningene vi heller, men har hatt økning i flere år, sier trener og leder i Herkules ski, Ove Kleppa.

Han gleder seg litt ekstra over antallet jenter som hver uke møter på trening.

– 60–70 prosent av medlemmene er jenter, sier Kleppa.

Allsidighet

Lederen forteller at klubben har en bevisst strategi for at utøverne skal ha det gøy med ski.

– Vi har én trening i uka, mens andre kanskje har to eller tre. Vi har fokus på det sosiale og et godt miljø. I tillegg har vi grei økonomi. Vi har en god gjeng, og prøver å få til litt opplegg. Når det ikke er korona, reiser vi for eksempel på en Gaustablikk-tur i løpet av vinteren, sier Kleppa.

Når man kommer opp i en viss alder holder det naturligvis ikke med én trening i uka om man virkelig ønsker å bli god. Det legger Herkules til rette for.

– Hvis man ønsker, har man muligheten til å være med Grenland ski flere dager i uka. De som vil til topps, må legge ned litt innsats på egen hånd. Vi legger opp til at utøverne skal kunne være med på fotball, håndball eller i Grenland ski ved siden av. Jeg mener det er viktig med allsidighet opp til en viss alder, sier skilederen.

Kortreist løype

Herkules trener som oftest i Skien fritidspark, men benytter Jarseng hvis det er nødvendig. Per dags dato har de én kilometer å boltre seg på i fritidsparken.

– Vi samarbeider med Skien fritidspark og kommunen om skiløyper. Må det til, reiser vi til Jarseng, og spytter inn et bidrag der for å låne anlegget, sier Kleppa.

Tirsdag arrangerer Herkules ski klubbrenn i Skien fritidspark.

– Vi prøver å få til et lite renn selv i koronatida, og håper at så mange som mulig av medlemmene kan være med og delta, sier Ove Kleppa avslutningsvis.