– Nordmenn kjøper mye på nett, og folk herfra er ikke noe unntak. Vi holder Porsgrunns største bydel, Heistad, så nedslagsfeltet er stort. Jeg tror mange velger å hente hos oss fordi vi har lange åpningstider, gode parkeringsmuligheter, hyggelige medarbeidere og god mat sier Even Øygarden, daglig leder i Circle K Skjelsvik.

Fra januar til juli har Øygarden og kollegene hans levert ut 19 480 pakker. Dette plasserer Porsgrunn-stasjonen på pakketoppen i Norge, blant Circle K sine stasjoner.

Til sammenligning leverte Skien-stasjonen Circle K Nylende ut 7352 pakker i samme periode.

– Det er størst pågang på pakkefronten før jul, og ganske jevnt trykk ellers. Mange kunder fra lokalområdet er innom, og det liker vi selvsagt. Jeg synes det er spesielt hyggelig når pakketilbudet gjør at vi får hilst på folk som ikke har vært her før, sier Øygarden.

– Voldsomt oppsving

På landsbasis har Circle K levert ut nær 275 000 pakker i løpet av årets første sju måneder. Foruten å samarbeide med DHL og Helthjem, er enkelte stasjoner også del av Postens post-i-butikk-konsept.

– Vi fikk et voldsomt oppsving i pakkevolumet under nedstengningen av samfunnet. Så har det egentlig bare fortsatt på samme nivå, eller faktisk økt litt. Tydeligvis har pandemien gjort noe med handlevanene til folk, sier Johan Erik Winther, leder for retailsupport i Circle K Norge.

– Logisk sted

Åpningstider og beliggenhet, nevner Winther som viktige årsaker til at flere velger å hente pakken sin på stasjon. Mange steder i landet må man kanskje kjøre milevis for å komme til nærmeste postkontor. Det er ikke bra verken for miljøet eller lommeboka, argumenterer han.

– Samtidig handler dette også om hvordan stasjonene omstiller seg for nye tider. Før var stasjoner bare et sted du tanket, nå er de møteplasser der du kan handle, kjøpe kaffe og bakverk eller sette deg ned og spise fersk, nylaget mat. Da er pakkeutlevering og post-i-butikk et logisk neste steg, sier Winther.

På pakketoppen i Telemark:

1. Circle K Skjelsvik

2. Circle K Nylende

3. Circle K Høydalsmo

4. Circle K Porsgrunn

5. Circle K Jorkjend

6. Circle K Bratsberg

7. Circle K Telemarksporten

8. Circle K Nenset

9. Circle K Drangedal

10. Circle K Bø i Telemark