Kvarteret før slutt utliknet Gaute til 2-2 etter en corner, og i 84. minutt dukket han opp på bakre stolpe og satte inn vinnermålet i KM-finalen mot Gulset 2.

– Det er klart at det er stas, særlig siden det er med Langangen, da. Det betyr litt ekstra, sier 25-åringen om det å bli kretsmester.

Han og de fleste lagkameratene er Langangen-gutter, og laget har gått ubeseiret igjennom årets sesong.

– Vi har klart å samle en gjeng med folk fra Langangen og litt kamerater utenfra, så det er veldig trivelig. Nå får vi satse på at vi får Langangen opp i systemet etter hvert. Vi er i gang, og jeg tror vi kan bite godt fra oss i 6. divisjon også, sier Gaute, som er en av tre brødre på samme lag.

Droppet videre satsing

Onsdagens matchvinner var junior i Odd fram til 2016, og har spilt mang en kamp på Odds hjemmebane.

– Men dette var din beste opplevelse på Skagerak arena?

– Vi får si det sånn, ler Gaute.

– Og Odd kan angre?

– Ja, nå kan de se, smiler 25-åringen, som etter Odd-tiden fortsatte satsingen i Vindbjart og Pors, før han landet tilbake i Langangen i 2020.

– Jeg var lei av alle vestlandsturene. Man bruker mye tid på det, og jeg følte jeg fikk for lite igjen, sier han om valget om å trappe ned.

– Jeg synes fortsatt det er veldig gøy med fotball, men jeg er ikke så fysen på å bruke fire kvelder i uka og hver helg, forklarer Gaute, som jobber som sykepleier på psykiatrien.

– Det er litt utfordrende med turnus, men det er det som er så greit med 7. divisjon. Da trenger man ikke å være der hver gang, smiler han.

Heddal blir med opp

KM-finalen startet på best mulig måte for Langangen da Fredrik Danielsen Næss sendte de blåkledde foran allerede i andre minutt.

Så snudde Gulset kampen. Først utliknet Jonathan Bjerk etter 12 minutter, før Jakob Hassan satte inn 2-1 etter 24 minutter.

Kampen sto og vippet utover i den andre omgangen, før Gaute Sindberg Hansen altså tok tak og sørget for 3-2-seier til Langangen.

– Vi skal ha en avslutning i Langangen til helga. Vi starter der, så får vi se om vi kommer oss videre, gliser onsdagens mann på Skagerak arena.

Langangen og Gulset 2 får følge av Heddal opp i 6. divisjon neste år. Heddal slo Helgen 3-1 i play off-kampen på Skagerak arena sent onsdag kveld.

Det sto 1-1 etter ordinær tid og kampen måtte avgjøres med ekstraomganger. Scoringer av Jørgen Johan Kasin Cloumann i 116. minutt og Kai Kaasa Øverbø to minutter senere, sikret opprykket for Heddal. Tidligere i kampen hadde samme Kaasa og Helgens Stian Parkstad scoret mål.