Torsdag morgen har meteorologene sendt ut et gult farevarsel for Telemark. Det ventes sterk vestlig vind og kraftige vindkast, og det kan bli vindkast på omkring 20 m/s.

Vinden var ventet å ta seg opp i 11-tiden. Det har den så absolutt gjort.

Like før klokken 12 fikk politiet melding om at en henger har veltet på Grenlandsbrua. E18 ble stengt som følge av hendelsen. Ingen ble skadet.

Det er enorme vindkast på stedet, vinden er liten storm. Politiet ber førere vise varsomhet i det kraftige vindværet.

Se video nederst i saken.

Takplater på bygg løsnet

I 11-tiden rykket politiet ut til Brevik da de hadde fått melding om at det blåser takplater av bygningen der.

Politiet sperret veien ned til Brevik på grunn av takplatene som fløy av taket. De har sperret et stort område, opplyser TAs journalist på stedet. Det er et industribygg og takplatene er løse.

Klokken 13.00 opplyste politiet at de løse platene er sikret. Veien ned til Brevik ble derfor åpnet igjen.

Platene er store og kan gjøre stor skade hvis de treffer folk.

Biler blir dirigert en annen vei.

TA fikk tilsendt et bilde av en trampoline på avveie, og det meldes om veldig sterk vind ved kysten. Også en seilbåt hadde slitt seg løs i det kraftige vindkastet.

- Noen frivillige i en båt har berget den drivende seilbåten og vil slepe den trygt til ei brygge i nærheten, melder politiet.

Har du bilder fra uværet? Send gjerne til oss på desken@ta.no eller Facebook.

Hissig lavtrykk

Det blåser friskt over Telemark og andre deler av Sør-Norge torsdag. Og mer vind blir det, helt til det avtar utpå kvelden.

– Det er et hissig lavtrykk som passerer med sørvest til vest retning. Det blåser sterk kuling ved kysten og i indre strøk kan vindkastene komme opp i 20 meter per sekund, sier meteorolog Martin Granerød ved Meteorologisk institutt torsdag formiddag.

– Med så mye vind kan det være lurt for dem som har tatt ut hagemøbler og trampoliner å ta en sjekk av disse. Det er også fare for trefall når det blåser som dette, sier Granerød.

Det er også verdt å minne om at tørt vær og vind fører til skogbrannfare og at brannvesenet ber folk sørge for at eventuelle bål blir skikkelig slukket.